• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
kiseli kupus
Kiseli kupus, foto: Simonida Djordjevic / Alamy / Alamy / Profimedia

Kiseli kupus, recept sa glavicama

CityMagazine
14.11.2023. 1 min Recepti

Kiseli kupus u glavicama nije teško spremiti za zimu, samo ako imate gde da držite i čuvate.

Za početak, meru možete da prepolovite.

Potrebno vam je:

Povezani članci

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

Recept za goveđu salatu iz Bucka se upravo našao na netu: Neverne Tome kažu da nije pravi, a da je ovo tajni sastojak

10 kg svežeg kupusa
10 l vode
500 g soli
100 g crnog papra u zrnu
posuda za kišeljenje zapremnine 20 l.

Priprema:

  1. Pripremite kupus

Očistite ga od spoljnih, uvelih listova. Koren iz dna svake glavice odstranite nožem koliko je to moguće.

  1. Slažite u posudu

Glavice kupusa slažite što bliže jedna drugoj, i to tako da strana na kojoj je bio koren ide prema gore. Kad napravili jedan red, stavite deo bibera u zrnu.

Deo između glavica koji je prazan napunite seckanim kupusom, ali ne pretujte s količinom, već stavite onoliko koliko ćete potrošiti u roku od dva meseca da se ne pokvari. Seckani kupus će se pre ukiseliti jer je sitan.

  1. Dodajte sol i vodu

Kada napunite posudu, počnite da dolivate mešavinu vode i soli koju ste dobro promešali da se so otopi.

Kada napunite posudu vodom do vrha, na vrh stavite dasku i na to stavite teg tako da sve sigurno ostane u posoljenoj vodi. Nekada se za to koristio kamen, sada možete da stavite lonac ili balon napunjen vodom.

  1. Pustite da se kiseli

Napunjenu posudu prvih 30 dana ostavite na mestu gde je temperatura od 15 do 20 stepeni. Taj period je najvažniji u celom procesu kišeljenja.

Idućih mesec dana posudu stavite na hladno. Nakon toga možete da počnete da koristite kiseli kupus.

Važno je da vam je tečnost u kojoj se kiselio kupus bista, nikako mutna, piše Index.hr.

Oznake:

glavicekiseli kupus

Povezani članci

Doboš torta, recept slavnog poslastičara koji je izmislio

Sarma, recept Steve Karapandže

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

kiseli kupus
Prethodni

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

proja
Sledeći

Proja, stari recept „na šolju“

Sledeći
proja
14.11.2023.

Proja, stari recept „na šolju“

Prethodni
14.11.2023.

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

kiseli kupus

Najnovije

Novi animirani film „Pačija posla“ stiže u bioskope
CityMagazine
Javni poziv za NEW FACES 2024, novu pokretačku snagu muzičke industrije
CityMagazine
Ovi filmovi i serije stižu na HBO Max u decembru
CityMagazine
Beyonce
„Bilo je mnogo negativnih stvari“: Bijonsina ćerka je odgovorila na kritike na najbolji mogući način
CityMagazine
Takmičari iz emisije „Squid Game: The Challenge“ prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖