• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
podvarak
Podvarak, foto: Viktor Fischer / Alamy / Alamy / Profimedia

Podvarak, recept sa sastojkom koji vas odmah vraća u detinjstvo

CityMagazine
28.11.2023. 2 min Recepti

Podvarak je odlično zimsko jelo. Sprema se lako, vreme za pripremu je minimalno, a u jelu možete da uživate i dva dana.

Dobro, samo kuvanje traje nešto duže, računajte, da vam je potrebno bar dva sata.

Postoji nekoliko varijanti podvarka. Ako ne volite meso, možete da ga spremite klot i biće odličan dodatak pireu ili palenti. Ako volite meso, ali ne želite previše jako jelo u podvarak ubacite svežu piletinu ili junetinu. Ali, ako želite pravi podvarak, onaj bakin, koji je izuxzetno jak i kaloričan, ne počinjite pripremu ovog jela bez dobrog komada slanine, a možete i da dodate malo sušenog mesa.

I ne zaboravite tajni bakin sastojak, a to je mast. Podvarak spremljen na masti ima onaj starinski karakterističan ukus, koji danas samo možete da našete u nekim kafanama.

Dakle, idemo na recept.

Potrebno je:

Kiseli kupus
Glavica crnog luka
Biber u zrnu
Lovorov list
Aleva paprika
Meso po želji ili kobasice

Mast

Priprema:

Prvo propržite meso po želji (piletina, šnicle ili drugo meso) dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga u posudu.

Na masti propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte kiseli kupus iseckan na tanke trakice u količini po želji i pržite oko pola sata. Važno je stalno mešate kako bi se sprečilo lepljenje za dno.

Nakon toga, dodajte oko pola kašike aleva paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posolite po ukusu i sve dobro promešajte.

Dodajte slaninu i suvo meso, ili meso, ili samo kupus.

Prebacite smesu u posudu koja može da ide u rernu i pecite oko 2 sata dok kupus ne omekša. Posudu prekrijte folijom i nemojte mešati tokom pečenja.

Nakon dva sata podvarak je gotov i možete da ga poslužite uz palentu, pire krompir, testeninu. Birajte. Što je najbolje, odličan je i kada se podgreje.

Oznake:

podvarak

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

čvarci
Prethodni

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

Ćufte
Sledeći

Najbolje ćufte: Recepti, ideje i saveti koje ćete čuvati

Sledeći
Ćufte
29.11.2023.

Najbolje ćufte: Recepti, ideje i saveti koje ćete čuvati

Prethodni
28.11.2023.

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

čvarci

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖