• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
u beogradu
foto; YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Posna pica, recept sa domaćim testom za koje ne treba da čekate da nadođe

CityMagazine
02.12.2023. 1 min Recepti

Pica je mnogima omiljeno jelo, a ako je spremite po ovom receptu, možete je jesti i tokom posta.

Sastojci koji se stavljaju na testo za picu većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta. Možete da se “igrate” sastojcima i da dodate vaše omiljeno povrće, a ukoliko ste ljubitelj ribe možete da stavite i tunjevinu. 

Sastojci:

Za testo:

  • 400 gr brašna,
  • 10 gr svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 200 ml mlake vode,
  • 100 ml ulja.

Za nadev:

  • 100 ml kečapa,
  • 1 konzerva tunjevine u komadima,
  • 3-4 kisela krastavčića,
  • 100 g rendanog biljnog kačkavalja,
  • po ukusu origana.

Priprema:

U malo tople vode razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti nekoliko minuta da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, preostalu mlaku vodu, ulje i so na kraju. Umesiti glatko testo, sa svih strana ga premazati uljem i staviti oko pola sata da nadođe.

Nadošlo testo premesiti, pa ga razviti u krug (veći od pleha u kome će se pica peći). Pica pleh dobro podmazati, pa prebaciti razvučeno testo tako da prelazi ivice pleha. Zatim uz pomoć palca i kažiprsta uplitati testo koje je višak ka unutra, tako da se formira rub.

Pripremljenu podlogu premazati kečapom. Tunjevinu ocediti od viška ulja, pa rasporediti preko kečapa. Preko staviti krastavčiće iseckane na kolutove. Sve posuti rendanim biljnim kačkavaljem i origanom po želji.

Picu peći u rerni zagrejanoj na 210 stepeni oko 20-25 minuta. Po želji, ivice pice premazati uljem.

Prijatno!

Oznake:

pica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

spanać
Prethodni

Spanać, recept za najkremastiji prilog koji ste probali

"Gluposti nikad kraja, a i proždrljivosti": Naš food bloger pronašao je u Boru kombinaciju domaće hrane koju će retko ko hteti da proba
Sledeći

“Gluposti nikad kraja, a i proždrljivosti”: Naš food bloger pronašao je u Boru kombinaciju domaće hrane koju će retko ko hteti da proba

Sledeći
"Gluposti nikad kraja, a i proždrljivosti": Naš food bloger pronašao je u Boru kombinaciju domaće hrane koju će retko ko hteti da proba
05.12.2023.

“Gluposti nikad kraja, a i proždrljivosti”: Naš food bloger pronašao je u Boru kombinaciju domaće hrane koju će retko ko hteti da proba

Prethodni
30.11.2023.

Spanać, recept za najkremastiji prilog koji ste probali

spanać

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖