Posna pica, recept sa domaćim testom za koje ne treba da čekate da nadođe
Pica je mnogima omiljeno jelo, a ako je spremite po ovom receptu, možete je jesti i tokom posta.
Sastojci koji se stavljaju na testo za picu većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta. Možete da se “igrate” sastojcima i da dodate vaše omiljeno povrće, a ukoliko ste ljubitelj ribe možete da stavite i tunjevinu.
Sastojci:
Za testo:
- 400 gr brašna,
- 10 gr svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica soli,
- 200 ml mlake vode,
- 100 ml ulja.
Za nadev:
- 100 ml kečapa,
- 1 konzerva tunjevine u komadima,
- 3-4 kisela krastavčića,
- 100 g rendanog biljnog kačkavalja,
- po ukusu origana.
Priprema:
U malo tople vode razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti nekoliko minuta da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, preostalu mlaku vodu, ulje i so na kraju. Umesiti glatko testo, sa svih strana ga premazati uljem i staviti oko pola sata da nadođe.
Nadošlo testo premesiti, pa ga razviti u krug (veći od pleha u kome će se pica peći). Pica pleh dobro podmazati, pa prebaciti razvučeno testo tako da prelazi ivice pleha. Zatim uz pomoć palca i kažiprsta uplitati testo koje je višak ka unutra, tako da se formira rub.
Pripremljenu podlogu premazati kečapom. Tunjevinu ocediti od viška ulja, pa rasporediti preko kečapa. Preko staviti krastavčiće iseckane na kolutove. Sve posuti rendanim biljnim kačkavaljem i origanom po želji.
Picu peći u rerni zagrejanoj na 210 stepeni oko 20-25 minuta. Po želji, ivice pice premazati uljem.
Prijatno!