Tortilje, recept koji svi traže
Tortilje lako možete da nparavite kod kuće, a možete čak i da ih zamrznete.
Filovanje ostavljamo za neke druge recepte, a danas se samo bavimo tortiljom, kao takvom.
Ovo su sastojci koje ćeš koristiti za pravljenje domaćih tortilja:
Brašno: Ovaj recept za tortilje, od kog ipsadnu 24 porcije, počinje sa četiri šolje belog brašna.
Prašak za pecivo: Prašak za pecivo deluje kao sredstvo za nadimanje, dajući tortiljama blago mekanu teksturu.
So: So poboljšava ukupan ukus tortilja.
Svinjska mast: Svinjska mast, uobičajeni sastojak u meksičkoj kuhinji, dodaje ukus i pomaže u stvaranju savršene teksture brašnenih tortilja.
Voda: Voda je ključna za razvoj glutena, koji je važan za strukturu tortilja.
Čuvanje tortilja
Tortilje možete da čuvate u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 24 sata ili u frižideru do jedne nedelje.
Možete li da ih zamrznete?
Da! Tortilje možete da zamrznete otprilike dva meseca. Da biste sprečili lepljenje tortilja, možete da ih prvo zamrznete na plehu pre skladištenja ili staviti papir za pečenje između svake tortilje.
RECEPT
4 šolje univerzalnog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
2 kašike svinjske masti
1 ½ šolje vode
Priprema:
Umutite brašno, prašak za pecivo i so u posudi za mešanje. Utrljajte svinjsku mast prstima dok smesa ne liči na kukuruzno brašno. Dodajte vodu i mešajte dok se testo ne sjedini.
Prenesite testo na lagano pobrasnjen radni prostor; mesite nekoliko minuta dok ne postane glatko i elastično. Podelite testo na 24 jednaka dela i svaki deo oblikujte u lopticu.
Zagrijte veliku tiganj na srednje-jakoj vatri. Koristite dobro pobrasnjen valjak za testo da razvaljate lopticu testa u tanku, okruglu tortilju. Stavite je u vreli tiganj i pecite dok ne postane mehurasta i zlatno smeđa; okrenite je i nastavite da pečete dok ne dobije zlatnu boju i s druge strane. Stavite pečenu tortilju u posebanu posudu za održava toplotu.
No Comment! Be the first one.