• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Čupavci
Čupavci, foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Čupavci

CityMagazine
26.12.2023. 2 min Recepti

Čupavci su mali sunđerasti kolači preliveni čokoladom i narendanim kokosom.
Većina ljudi voli ovu tradicionalnu australijsku poslasticu.

Sastojci

Kolač:
2 šolje univerzalnog brašna

4 kašičice praška za pecivo

⅛ kašičice soli

¾ šolje belog šećera

½ šolje neslanog putera, sobne temperature

2 velika jajeta, sobne temperature

1 kašičica ekstrakta vanile

½ šolje mleka
Glazura:
4 šolje šećera u prahu, prosejane

⅓ šolje kakao praha, prosejanog

½ šolje toplog mleka

2 kašike otopljenog neslanog putera

2 šolje rendanog, neslađenog kokosa, ili po potrebi
Uputstvo
Uključite rernu na 190 stepeni Celzijusa. Namastite i pobrašnavite pleh dimenzija 8×12 inča.

Priprema kolača: Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u zdeli.

Umutite šećer i puter u velikoj posudi mikserom dok smesa ne postane svetla, penasta i primetno svetlije boje. Dodajte jedno jaje i mešajte dok se potpuno ne sjedini; dodajte preostalo jaje i vanilu. Dodajte smesu brašna u dva dela, smenjujući sa mlekom, muteći dok se svaki put tek sjedini nakon dodavanja. Sipajte smesu u pripremljeni pleh.

Pecite u unapred ugrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 30 do 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite u plehu 5 minuta, zatim izvrnite na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 30 minuta.

Umotajte ohlađeni kolač plastičnom folijom. Postavite ga na radnu površinu na sobnoj temperaturi da se stegne, 8 sati do preko noći.

Kada budete spremni da završite čupavce, pripremite glazuru:
Stavite šećer u prahu i kakao u posudu za mešanje. Dodajte toplo mleko i otopljeni puter, muteći dok glazura ne postane tečna ali ne previše retka.

Odmotajte kolač i isecite ga na 24 kvadrata. Prekrijte radnu površinu papirom za pečenje ili alu folijom, zatim postavite žičanu rešetku preko. Sipajte kokos u plitku posudu.

Viljuškom, umočite svaki kvadrat kolača u glazuru, okrećite dok se ne oblože sa svih strana, zatim uvaljajte u kokos. Stavite na rešetku da se osuši.

Napomena: Rendani kokos je blago osušeni, samleveni kokos. Nije isto kao zaslađeni, rendani kokos.

Nutritivne vrednosti (po porciji)


249 Kalorije
11g Masti
37g Ugljeni hidrati
3g Proteini

Vreme pripreme: 40 min
Vreme kuvanja: 30 min
Dodatno vreme: 8 sati 35 min
Ukupno vreme: 9 sati 45 min
Porcije: 24
Količina: 24 kvadrata

Oznake:

čupavci

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka
Prethodni

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

švarcvald torta
Sledeći

Švarcvald torta, pravi recept

Sledeći
švarcvald torta
26.12.2023.

Švarcvald torta, pravi recept

Prethodni
19.12.2023.

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖