• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka
Foto: Arina Habich / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

CityMagazine
19.12.2023. 1 min Recepti

Božićni i novogodišnji praznici su nezamislivi bez sitnih kolača, oni čine prazničnu trpezu još privlačnijom i posebnim, a u ove kolačice sa rumom – zaljubićete se.

Sastojci za rum kolačiće:

500 g mlevenog keksa

100 g pečenih mlevenih lešnika

125 g putera (sobne temperature)

70 g šećera u prahu

2 kesice rum šećera

1/2 boce ukusa ruma

50 g čokolade u prahu

1,7 dl (do 1,9 dl) ceđenog soka od pomorandže-

Čokoladna glazura:

200 g mlečne čokolade

1 dcl slatke pavlake

Još potrebno: mleveni keks mlevenih pečenih lešnika.

Priprema:

Prvo pripremite glazuru. U odgovarajućoj činiji izlomiti mlečnu čokoladu na manje komade i preliti preko slatkog vrhnja. Zagrejte na srednjoj vatri, mešajući dok se sva čokolada ne otopi. Ohladite smešu.

U mleveni biskvit dodajte lešnike, puter, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu. Promešaj. Količina ceđenog soka od pomorandže zavisi od vrste keksa koji koristite, pa sok dodajte postepeno kako ne biste previše razblažili smesu.

Ujednačenu smesu mesiti rukama dok se svi sastojci ne sjedine. Za formiranje kolačića koristite okrugli kalup od 4 cm.

Za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smese.

Utisnite smesu u kalup i poravnajte, a na sredini kolačića, dok je još u kalupu, flašom arome ruma napravite udubljenje. Formirane kolačiće uvaljajte u mešavinu mlevenog keksa i mlevenih pečenih lešnika.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.

Potom svaki kolač napunite čokoladnim filom. Čuvajte kolačiće pokrivene na sobnoj temperaturi, piše zadovoljna.hr.

Oznake:

kolačreceptrum

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

baklava
Prethodni

Baklava, recept za brzi kolač

Čupavci
Sledeći

Čupavci

Sledeći
Čupavci
26.12.2023.

Čupavci

Prethodni
18.12.2023.

Baklava, recept za brzi kolač

baklava

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖