• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje
Foto: Shutterstock/kalavati

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje

CityMagazine
28.03.2024. 1 min Gourmet

Mast, a sa njom i slanina, na sobnoj temperaturi omekšavaju, zbog čega se s njom teško barata, ali sve se menja uz jedan jednostavan trik.

Ako ste ikada morali da naseckate veće količine slanine na tanko, onda znate da to i nije najjednostavniji posao na svetu. Ako nemate oštar nož, meso će se lako izmigoljiti pod oštricom, a u najgorem slučaju izazvaće i nezgode u kuhinji.

Kako bi dobili tanko narezane, uredne tračice ili komadiće slanine, brojni kuvari služe se trikom i drže je u zamrzivaču. Mast na sobnoj temperaturi omekšava, zbog čega je s njom teško raditi, ali kada je dovoljno hladna, to je druga priča.

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje
Foto: Shutterstock/Hyung min Choi

Hladan tiganj

Neki kuvari slaninu, ali i kobasice, kao i druge masnije suhomesnate proizvode u zamrzivač stavljaju desetak minuta pre sečenja, kako bi se stisnuli, ali ne i zamrznuli do kraja. Naseckanoj slanini dajte dovoljno vremena da se zagreje na radnu temperaturu, a obratite pažnju i na jačinu vatre.

Slanini ne odgovara dobro zagrejan tiganj niti plamen koji divlja jer se masnoća i meso neće ravnomerno ispeći. Ako želite, komadiće slanine slobodno možete staviti na hladan tiganj pa tek onda da krenete s prženjem.

Oznake:

kako iseći slaninuslaninatrik

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Spanać
Prethodni

Spanać, osnovni recept

Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina
Sledeći

Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina

Sledeći
Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina
28.03.2024.

Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina

Prethodni
27.03.2024.

Spanać, osnovni recept

Spanać

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖