• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Spanać
Spanać, foto: Bernd Jürgens / Shotshop GmbH / Profimedia

Spanać, osnovni recept

CityMagazine
27.03.2024. 1 min Recepti

Spanać je savršena namirnica za proleće. Lako se pravi i kombinuje. Donosimo vam osnovni recept.

Potrebno je:

500g svežeg spanaća (može biti i zamrznut)
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike maslinovog ulja (ili putera za bogatiji ukus)
So po ukusu
Biber po ukusu
Sok od pola limuna (opciono, za osveženje)
Grubo rendani parmezan (opciono, za posipanje)

Uputstvo:

Ako koristite svež spanać, operite ga pod mlazom hladne vode i ocedite ga.

U velikoj tiganju ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk i propržite ga dok ne postane mirisan, ali pazite da ne zagori.

Dodajte oprani spanać u tiganj. Ako koristite svež spanać, možda ćete morati da dodajete po malo spanaća dok se ne smanji i ne omekša. Ako koristite zamrznuti spanać, možete ga dodati u tiganj dok se ne otopi.



Mešajte spanać dok se ne skuva i smanji u veličini, što obično traje oko 5-7 minuta.

Začinite spanać solju i biberom po ukusu. Po želji, možete dodati i sok od limuna za osvežavajući ukus.

Kada je spanać potpuno skuvan i začinjen, sklonite ga sa vatre.

Poslužite spanać toplo kao prilog uz glavno jelo. Možete ga posuti grubo rendanim parmezanom za dodatnu aromu i ukus.

Ovaj ukusni spanać je savršen prilog uz razna jela, a možete ga koristiti i kao osnovu za razne kulinarske eksperimente dodajući mu različite začine i sastojke po želji. Uživajte!

Oznake:

spanać

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sarma
Prethodni

Posna sarma, recet

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje
Sledeći

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje

Sledeći
Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje
28.03.2024.

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje

Prethodni
27.03.2024.

Posna sarma, recet

Sarma

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo
    Senke nad Balkanom
    “Sa nesojem se nikad nismo hvatali u kolo”: Snima se 3. sezona serije “Senke nad Balkanom”, a jedna rečenica sa snimanja je aktuelna na mrežama
    CityMagazine
    Poznati glumac
    “Trebalo mi je 5 minuta da shvatim ko je to”: Slavni glumac se potpuno transformisao na snimanju novog filma i niko ga ne prepoznaje
    CityMagazine
    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖