• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sarma
Sarma, foto: Elitsa Lambova / Alamy / Alamy / Profimedia

Posna sarma, recet

CityMagazine
27.03.2024. 1 min Recepti

U toku je post, a posna sarma može da bude odlična opcija za dobar ručak.

Sastojci:

1 veća glavica kiselog kupusa
1 šolja pirinča
1 šolja sojinih ljuspica (ili sojinih komadića, potopljenih u vodi)
1 veza mladog luka, sitno iseckanog
2 šargarepe, rendane
2 kašike paradajz pirea
2 kašike ulja
So po ukusu
Biber po ukusu
Vegeta ili drugi začini po želji

Uputstvo:

Kiseli kupus očistite od spoljnih listova, pa odvojite listove jedan po jedan. Ako su listovi previše kiseli, možete ih kratko prokuvati u vodi da bi omekšali.

U većoj posudi, pripremite fil tako što ćete ušpinovati sitno iseckan mladi luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i nastavite dinstati još nekoliko minuta.

Dodajte oceđene sojine ljuspice (ili komadiće), paradajz pire, pirinač i začine po ukusu (so, biber, vegeta ili drugi začini). Dobro promešajte sve sastojke.

Uzimajte po jedan list kiselog kupusa, stavite malo pripremljenog fila na sredinu i uvijte u sarmu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav fil i listove kupusa.

Slažite sarmice u veću šerpu ili lonac, poređajte ih jednu do druge. Možete ih dodatno posoliti i pobiberiti ako želite.

Prelijte sarme vodom tako da ih prekrije, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, ili dok pirinač ne omekša i sarme ne budu gotove.

Poslužite posne sarme toplo uz po želji malo svežeg limunovog soka ili kisele pavlake.

Uživajte u ukusnoj posnoj sarmi koja je idealna za postne dane ili kao zdrava i ukusna opcija za sve ljubitelje biljne ishrane!

Oznake:

posna sarma

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Palenta
Prethodni

Palenta, recept sa pečurkama

Spanać
Sledeći

Spanać, osnovni recept

Sledeći
Spanać
27.03.2024.

Spanać, osnovni recept

Prethodni
26.03.2024.

Palenta, recept sa pečurkama

Palenta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖