• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trileće
Trileće, foto: Enez Selvi / Alamy / Alamy / Profimedia

Trileće, recept za savršen kolač

CityMagazine
07.06.2024. 2 min Recepti

Trileće je predivan kolač popularan u mnogim balkanskim zemljama, poznat po svojoj sočnosti i ukusnoj kombinaciji tri vrste mleka. Evo recepta za trileće:
Sastojci:
Kora:

6 jaja 200 g šećera 200 g brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer

Mlečni sirup:

400 ml mleka 400 ml kondenzovanog mleka (zaslađenog) 400 ml pavlake za kuvanje (ili slatke pavlake)

Karamel preliv:

200 g šećera 200 ml slatke pavlake 50 g maslaca

Priprema:
Kora:

Priprema smese: Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja i šećer dok smesa ne postane penasta i svetla (oko 5-7 minuta). U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, lagano mešajući dok se sve dobro ne sjedini.Pečenje: Podmažite pleh (preporučeno dimenzija oko 30×20 cm) ili ga obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite koru iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

Mlečni sirup:

U većoj posudi pomešajte mleko, kondenzovano mleko i pavlaku za kuvanje. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Karamel preliv:

U šerpi na srednjoj temperaturi, otopite šećer dok ne dobije zlatno smeđu boju (pazite da ne zagori). Pažljivo dodajte slatku pavlaku (smiriće se i može prskati, pa budite oprezni). Dodajte maslac i mešajte dok se sve lepo ne sjedini i dok karamel ne postane gladak. Ostavite da se malo ohladi.

Sastavljanje kolača:

Ohlađenu koru izbodite viljuškom po celoj površini, kako bi upila što više mlečnog sirupa. Polako sipajte mlečni sirup preko kore, ravnomerno ga raspoređujući. Ostavite kolač u frižideru najmanje 2-3 sata (najbolje preko noći) da upije sav sirup. Prelijte kolač ohlađenim karamel prelivom pre posluživanja.

I to je to! Vaše trileće je spremno. Uživajte u ovom sočnom i ukusnom kolaču!

Oznake:

trileće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kolač sa višnjama, recept naših baka
Prethodni

Kolač sa višnjama, recept naših baka

tito
Sledeći

Tito je bio veoma oduševljen ovim jelom, to je specijalitet koji danas mnogi voole

Sledeći
tito
08.06.2024.

Tito je bio veoma oduševljen ovim jelom, to je specijalitet koji danas mnogi voole

Prethodni
06.06.2024.

Kolač sa višnjama, recept naših baka

Kolač sa višnjama, recept naših baka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖