• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
nana sok
Nana sok, foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Sok od nane, recept za savršeni sirup

CityMagazine
05.08.2024. 1 min

Osvežavajući sok od nane se jako lako pravi. Savršen je za vrele dane. Možete da ga pravite sa običnom, mineralnom vodom ili limunadom.

Sok od nane

Sastojci:

1 šolja svežih listova nane 1 limun 1/2 šolje šećera (ili po ukusu) 4 šolje vode (može biti i gazirana) Led (po želji)

Uputstvo:

Priprema nane: Operite sveže listove nane pod hladnom vodom. Isecite ih na manje komade kako bi se lakše oslobađali aromatični sokovi.

Priprema limuna: Isecite limun na pola i iscedite sok. Ako želite, možete ga prethodno i oguliti kako biste smanjili gorčinu.

Priprema:

U blenderu stavite listove nane, sok od limuna i šećer. Dodajte oko 1/2 šolje vode i blendajte dok ne dobijete glatku smesu.

Procena: Smesu procedite kroz sitno sito ili gazu kako biste uklonili čestice listova nane i ostatke šećera.

Kombinovanje: Dodajte preostalu vodu (4 šolje) u proceđeni sok. Ako želite, možete koristiti gaziranu vodu za osvežavajući efekat.

Hlađenje: Stavite sok u frižider da se ohladi.

Serviranje: Poslužite sok sa ledom i ukrasite sa nekoliko listova sveže nane za dodatni ukus i prezentaciju.

Napomena: Po želji možete dodati malo meda umesto šećera, ili eksperimentisati sa drugim začinima poput rendane đumbira za dodatni sloj ukusa.

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

trik začini
Prethodni

Ovaj trik od 30 sekundi učiniće da vam jela budu ukusnija

Cezar salata
Sledeći

Cezar salata, recept za savršen letnji obrok

Sledeći
Cezar salata
06.08.2024.

Cezar salata, recept za savršen letnji obrok

Prethodni
05.08.2024.

Ovaj trik od 30 sekundi učiniće da vam jela budu ukusnija

trik začini

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Tradicionalne supruge romantizuju majčinstvo, a filmovi ove godine ga prikazuju kao čist horor
    Tradicionalne supruge romantizuju majčinstvo, a filmovi ove godine ga prikazuju kao čist horor
    CityMagazine
    Najbolje pesme 2025. godine
    Ovo je 12 najboljih domaćih, odnosno regionalnih pesama 2025. godine, ali svi smo mi naši
    CityMagazine
    Sivi
    Bend koji vezuje generacije i donosi novu energiju: Nalateli smo na bend Sivi, i treba da ih poslušate
    CityMagazine
    INTERVJU Spisateljica Anja Mijović: „Otpadnici“ su oni koji nisu pristali da se odreknu empatije i pravde
    INTERVJU Spisateljica Anja Mijović: „Otpadnici“ su oni koji nisu pristali da se odreknu empatije i pravde
    CityMagazine
    netfliks
    Imamo za vas savršen film za 1. januar: Novi Netfliks hit je konačno tu
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖