Recept za medenjake koji uvek ispadnu savršeno
Recept za medenjake često guglamo dolaskom prvih jesenjih dana kada odmah želimo da uključimo rernu i ispečemo nešto fino i aromatično, što će takođe savršeno ići uz šoljicu omiljenog čaja ili kafe.
Ovi slatki kolačići jednostavnog, blagog ukusa uglavnom se dopadaju svima, pa su kao takvi odličan izbor za jesenju čajanku sa prijateljima ili porodicom, mada se, naravno, pripremaju i tokom praznične sezone, ali i tokom ostatka godine. U nastavku pogledajte klasičan recept za medenjake koji uvek ispadnu savršeno:
Recept za medenjake
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g meda
- 100 g šećera
- 100 g maslaca (otopljenog)
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira (po želji)
- prstohvat soli
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- U velikoj posudi umutite maslac, šećer i med dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte jaje i dobro sjedinite.
- U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i so.
- Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući dok se sve ne sjedini.
- Testo možete oblikovati u kuglice ili ga razvaljati i seći u oblike po želji.
- Stavite medenjake na papir za pečenje i pecite 10-12 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi.
- Ostavite ih da se ohlade pre nego što ih poslužite.
Bonus savet uz recept za medenjake:
Medenjake možete ukrasiti glazurom od šećera u prahu ili čokolade ili ih samo posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovim prhkim i slatkim kolačićima!
No Comment! Be the first one.