Pikantna topla čokolada: Recept za savršeno kremast i uzbudljiv zimski napitak
Topla čokolada je jedan od omiljenih zimskih napitaka, koji često vezujemo za praznike i ušuškanu kućnu atmosferu dok napolju pada sneg i hladno je… Ne samo da nas greje, već i u nama budi hormon sreće zbog čega nam se raspoloženje odmah popravlja, čak i po tmurnom danu…
Topla čokolada može se pripremiti na više načina i aromatizovati po svom ukusu, a mi smo danas za vas odabrali jedan malo drugačiji recept – sa čili papričicom! Iako zvuči malo čudno, ova kombinacija ukusa je jako uzbudljiva, pa je obavezno isprobajte ukoliko ste ljubitelj čokolade i ljutkastih nota. Recept sledi u nastavku:
Pikantna topla čokolada
Sastojci:
- 130 g seckane crne čokolade
- 470 ml mleka po izboru
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 1 čili papričica, prerezana na pola po dužini, bez semenki
- 2 kašičice kokosovog šećera (može i smeđi šećer ili med)
- 2 čašice brendija ili ruma, po želji
Priprema:
- U manjoj posudi na srednje jakoj vatri sa malo mleka otopite čokoladu.
- Umešajte ostatak mleka, cimet, vanilu i so. Dodajte i čili, pa ostavite sve da se greje, vodeći računa da ne provri.
- Sklonite s vatre i ostavite da odstoji 10-ak minuta, pa izvadite čili.
- Postepeno dodajte šećer, mešajući i probajući, sve dok ne postignete idealan nivo slatkoće.
- Ukoliko želite, u ovoj fazi možete dodati malo brendija ili ruma za dodatnu aromu.
- Sipajte u šolju, dekorišite po želji i uživajte u ovoj savršeno kremastoj i pikantnoj toploj čokoladi!
Izvor: Index.hr
No Comment! Be the first one.