• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pavlova
Pavlova, foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Pavlova, recept za tortu koja svaki put odševi

CityMagazine
17.04.2025. 1 min Recepti

Pavlova je savreša torta. Skoro kao puslica. Dobro, kora joj je puslica.

Vreme pripreme: 2 sata i 25 minuta
Količina: 12 porcija

Sastojci:

¾ šolje šećera2 kašičice gustina (kukuruznog skroba)3 belanca (sobne temperature)2 kašičice ekstrakta vanile, podeljeno¾ kašičice belog sirćeta2 šolje slatke pavlake3 kašike šećera u prahu1 pakovanje (oko 500 g) svežih jagoda, očišćenih od peteljki

Posna torta, recept za čokoladni kolač

Priprema:

Zagrejati rernu na 120°C. Obložiti pleh papirom za pečenje ili silikonskom podlogom.U jednoj činiji pomešati šećer i gustin. U drugoj činiji umutiti belanca mikserom dok ne postanu penasta i dobiju gustu, svilenkastu teksturu (oko 2–3 minuta). Dodati 1/4 mešavine šećera i gustina i mutiti dok se potpuno ne sjedini (oko 30 sekundi). Postepeno dodavati ostatak šećera i mutiti dok se sve ne sjedini, a masa postane sjajna i gusta.Dodati 1 kašičicu vanile i sirće, pa mutiti dok belanca ne formiraju čvrst vrh koji zadržava oblik kada se mikser podigne (još 2–3 minuta).Kašikom naneti belanca na pripremljeni pleh i formirati disk širine oko 15 cm i visine oko 5 cm.Peći 1 sat. Nakon toga isključiti rernu, otvoriti vrata rerne (može da se podboči varjačom) i ostaviti Pavlovu da se hladi još 1 sat u rerni.Prebaciti ohlađenu Pavlovu na tanjir za serviranje.Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i preostalom kašičicom vanile dok se ne formiraju meki vrhovi (oko 3–4 minuta). Premazati preko Pavlove i odozgo rasporediti sveže jagode.

Oznake:

pavlova

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave
Prethodni

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave

Posna čorba od leblebija i povrća
Sledeći

Posna čorba od leblebija i povrća

Sledeći
Posna čorba od leblebija i povrća
17.04.2025.

Posna čorba od leblebija i povrća

Prethodni
17.04.2025.

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    avatar vatra i pepeo
    Velika IMAX premijera novog 3D spektakla „Avatar: Vatra i pepeo”
    CityMagazine
    asonanca
    Album prvenac benda Asonanca: Lagana fank vožnja kroz život (SPOT)
    CityMagazine
    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖