Ovo je najpouzdaniji recept za kisele krastavce
Hladni, hrskavi i savršeni sami ili u kombinaciji sa drugim namirnicama, a posebno u sendviču – kiseli krastavci mnogima su omiljena zimnica. Iako je najlakše kupiti ih u prodavnici, većina će se složiti da nema boljih krastavaca od onih napravljenih kod kuće.
Domaća priprema nije komplikovana, ali zahteva malo vremena i strpljenja. Evo šta će vam sve biti potrebno i kako da ih pripremite. Zapamtite – količina tečnosti zavisi od veličine krastavaca i tegli koje koristite, piše Miss7.hr.

Potrebni sastojci (za oko 30 porcija)
3 kg krastavaca
3 l vode
500 ml alkoholnog sirćeta
200 g šećera
100 g soli
1 svežanj sveže mirođije
½ kašičice ljutih čili pahuljica
2 kašike slačice
2 kašike semenki korijandera
1 kašičica konzervansa
Priprema
Krastavce dobro operite, po potrebi koristeći četku ili sunđer.
Tegle i poklopce tegli operite i osušite; preporučuje se i sterilizacija.
Krastavce gusto složite u tegle kako se ne bi podizali na površinu tečnosti. Ako ne uspete, možete koristiti i mrežice za tu namenu.
Sve ostale sastojke stavite u lonac na srednje jaku vatru. Sačekajte da tečnost provri, pa kuvajte dok se šećer i so potpuno ne otope.
Vrelom tečnošću prelijte krastavce u teglama i zatvorite poklopce.
Čuvajte na hladnom i tamnom mestu. Otvorenu teglu držite u frižideru.

Trenutno nema komentara! Budite prvi