• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku
Kiseli krastavci, foto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku

CityMagazine
08.09.2023. 1 min Recepti

Otkrijte kako brzo i lako napraviti ukusne kisele krastavce sa sirćetom, poznate kao turšija.

Savršeni dodatak vašim obrocima i idealni za konzerviranje svežeg povrća.

Ovaj recept za kisele krastavce sa sirćetom, odnosno turšiju, je jednostavan za pripremu i pruža osvežavajući i kiselkast ukus.

Ovi ukiseljeni krastavci savršeni su kao prilog uz mnoge jela ili kao zdrava grickalica.

Sastojci:
1 kg čvrstih krastavaca
2 šolje vode
2 šolje sirćeta
3 kašike soli
2 kašike šećera
4 čena belog luka
2 kašičice semena komorača
1 kašičica bibera u zrnu
1 crvena paprika (opciono)

Uputstvo:
Operite krastavce pa ih nasecite na kolutove ili ostavite cele, zavisno o želji. U većoj šerpi, zagrijte vodu, sirće, so i šećer dok se sve dobro ne rastopi. Ostavite da se ohladi.
U čiste tegle stavite beli luk, seme komorača, biber u zrnu i, ako želite, iseckanu crvenu papriku za dodatnu pikantnost.
Dodajte krastavce u tegle.
Prelite ohlađenom mešavinom sirćeta, vode, soli i šećera.
Zatvorite tegle i ostavite da stoje na hladnom i tamnom mestu najmanje nedelju dana pre konzumacije.

Oznake:

kiseli krastavci

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?
Prethodni

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom
Sledeći

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom

Sledeći
Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom
11.09.2023.

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom

Prethodni
02.09.2023.

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine
    feničanska šema
    Da li je ovo najpolitičkije izdanje kralja hipsterskog filma: Gledao sam film “Feničanska šema”
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖