• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom
Parizer, foto: Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom

CityMagazine
11.09.2023. 1 min Recepti

Kako je parizer dospeo u političku terminologiju sada već svi znamo, prvo ga pomenuo Aleksandar Vučić.


Ali taj zaboravljeni ukus 90 i dalje je omiljena namirnica u mnogim domovima ne toliko zbog cene, već zato što vraća u detinjstvo.


Našli smo dva jela sa parazerom, a nisu sendvič sa majonezom.
Dakle, ta na na, evo ih:

Špagete sa parizerom


Potrebno je:
pakovanje špageta
2 pavlake
100 gr parizera
2-3 kisela krastavca
ulje
so
biber
origano
1.

U tiganj staviti malo ulja i pustiti ga da se zagreje. Potom dodati 2 kisele pavlake i kuvati dok se pavlaka ne istopi i počne da vri.
Kada pavlaka provri, dodati krastavčiće i parizer koji su prethodno iseckani na kockice i kuvati 2-3 minuta. Kada se sve lepo ukrčka, preliv skinuti sa vatre, dodati so, biber i origano po ukusu.
Obarenim špagetama dodati preliv, sve dobro izmešati a potom servirati. Prijatno!, recep je sa sajta Coolinarika, kao i ovaj drugi.

Pohovani parizer


Sastojci
za 15 osoba
brza topla jela
4oo grama neisečenog parizera
1 jaje
brašno
pivo
ulje za prženje
po želji soli
i po želji vegeta

Priprema
Parizer isecite na deblje kolutove. U dubokom tanjiru razmutite jaje, dodajte brašno, mešajte dok masa ne postane glatka, pa sipajte pomalo piva dok ne dobijete testo gušće nego za palačinke .
Svaki komad parizera umočite u testo i pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa svih strana. Slažite u vatrostalnu posudom u koju ste prethodno stavili foliju da upije masnoću.
Posluživanje

Po ukusu u smesu od jaja i brašna, možete dodati malo soli ili čak vegete po želji, piše Coolinarika.

Oznake:

parizervučić

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku
Prethodni

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara
Sledeći

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara

Sledeći
Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara
11.09.2023.

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara

Prethodni
08.09.2023.

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖