Evo kako smo u centru Beograda, na jedno veče jeli kao da smo Nemanjići koji su u poseti rodbini
U ponedeljak uveče KC Grad je nakratko postao mesto susreta sa prošlošću – i to na tanjiru.
U okviru njihovog serijala posvećenog kuhinjama sveta, ovog puta na redu je bila Vizantija, civilizacija koja nam je kroz istoriju bila i saveznik i suparnik, a sada i kulinarska inspiracija.
Bez obavezne plave boje u oblačenju i bez „plave hrane“, događaj je ipak privukao veliku pažnju – prostor je bio pun do poslednjeg mesta, a svi koji su zakasnili makar sat vremena ostali su praznih ruku jer je sve bilo razgrabljeno brzinom svetlosti.
Na meniju su se našli pilav od bulgura sa leblebijama i orasima za one koji vole biljnu ishranu, ali i carska piletina u medu za mesojede – jelo koje je nestalo u rekordnom roku. Sve je bilo upotpunjeno kuvanim belim vinom.
Pogledajte u videu kako smo se proveli probajući vizantijsku hranu u KC Gradu:
@city_magazine U centru Savamale, u KC Gradu, godinama unazad se ponedeljkom predstavljaju razne kuhinje sveta. Ovog puta, na red je došla – ni manje ni više nego – Vizantija. Pogledajte kako smo se proveli i šta smo klopali na ovom putovanju u prošlost. #food #fyp #vizantija #kcgrad #foodlovers ♬ original sound – CITY MAGAZINE

Trenutno nema komentara! Budite prvi