• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Bela čorba
Bela čorba, foto: Andrey Starostin / Alamy / Profimedia

Bela čorba, recept za jelo koje smo kao deca izbegavali, a danas volimo

CityMagazine
04.11.2025. 2 min Recepti

Nekada su nas zgražavale male grudvice i blagi mlečni ukus, ali kako odrastamo, otkrivamo koliko je ova jednostavna i kremasta čorba savršen izbor za tople večeri.

Bogata proteinima, nežnog ukusa i kremaste teksture, bela čorba je sada ono jelo koje nas podseća na domaću kuhinju, ali u verziji koja može da se posluži i za elegantnu večeru.

Bela čorba za 4 osobe

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa (bataci ili belo meso)

1 litar pileće supe ili vode

2 kašike brašna

2 kašike putera

1 manji crni luk

2 čena belog luka

200 ml pavlake za kuvanje

So i biber po ukusu

Peršun za posipanje

Da li je pasulj iz konzerve zdrav kao i običan suvi? Stručnjaci objašnjavaju

Priprema:

Pileće meso staviti u šerpu sa vodom ili supom i kuvati na srednjoj vatri oko 25–30 minuta, dok meso ne omekša. Povremeno uklanjati pjenu sa površine.

U međuvremenu, na puteru propržiti sitno iseckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti, oko 5 minuta. Dodati brašno i kratko propržiti da se dobije lagana zaprška.

Kada je meso kuvano, izvaditi ga iz supe, iseći na manje komade i vratiti u šerpu. Polako dodavati zapršku uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice.

Dodati pavlaku za kuvanje i mešati dok se čorba ne zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Kuvati još 5–7 minuta na blagoj vatri da se ukusi sjedine. Pred služenje posuti sitno seckanim peršunom.

@city_magazine

U Beograd su napokon stigli fruitcake, Mi smo ih probale u kafiću Dolly Bell, i evo utisaka🍋🥭 #fyp #sweet

♬ Wild n Sweet – Jam City

Saveti za čuvanje:

Čorbu je najbolje čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru do 2 dana.

Za podgrevanje koristiti laganu vatru i po potrebi dodati malo vode ili supe da se povrati željena gustina.

Ne preporučuje se zamrzavanje zbog pavlake koja može da se zgrudva.

Vreme pripreme: oko 10 minuta
Vreme kuvanja: oko 35–40 minuta
Ukupno vreme: 45–50 minuta

Oznake:

bela čorba

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Da li je pasulj iz konzerve zdrav kao i običan suvi? Stručnjaci objašnjavaju
Prethodni

Da li je pasulj iz konzerve zdrav kao i običan suvi? Stručnjaci objašnjavaju

torta
Sledeći

Bingo torta, recept za klasik koji smo zavoleli ponovo

Sledeći
torta
06.11.2025.

Bingo torta, recept za klasik koji smo zavoleli ponovo

Prethodni
04.11.2025.

Da li je pasulj iz konzerve zdrav kao i običan suvi? Stručnjaci objašnjavaju

Da li je pasulj iz konzerve zdrav kao i običan suvi? Stručnjaci objašnjavaju

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖