• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trik profesionalaca: Kako savršeno začiniti mleveno meso za sarmu
Sarma, foto: Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia

Trik profesionalaca: Kako savršeno začiniti mleveno meso za sarmu

CityMagazine
18.11.2025. 1 min Recepti

Mleveno meso je osnova mnogih jela. Ako pravite sarmu, imamo odličan recept.

Tačnije, postoji jednostavan trik koji garantuje da će meso biti savršeno ukusno.

Test uzorka – tajna profesionalaca

Pre nego što smesu stavite u listove kiselog kupusa, probajte test uzorka: odvojite mali komadić mlevenog mesa, oblikujte ga u kuglicu i kratko ispecite na tavi. Tek tada probajte i po potrebi dodajte so i začine.

Ovaj postupak osigurava da meso za sarme bude savršeno začinjeno, a da se izbegne preslano ili nedovoljno začinjeno jelo.

Ne tražite dalje, imamo najbolji recept za sarmu

Savet za idealan ukus

Početnici često preteraju sa začinima, dok profesionalci preporučuju: uvek počnite sa manje začina i postepeno ih dodajte. Na taj način ćete postići savršenu ravnotežu ukusa, a sarma će biti hit na svakom slavskom stolu.

Pred Aranđelovdan, kada mnogi spremaju sarme, ovaj jednostavan trik može napraviti ogromnu razliku – garantuje da će vaša slavska sarma biti ukusna, sočna i savršeno začinjena.

Oznake:

sarma

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kesten
Prethodni

Kako brzo i lako ispeći kesten kod kuće: Imamo dva proverena načina i jedan super trik

opera torta
Sledeći

Opera torta: Francuski klasik u slojevima

Sledeći
opera torta
18.11.2025.

Opera torta: Francuski klasik u slojevima

Prethodni
15.11.2025.

Kako brzo i lako ispeći kesten kod kuće: Imamo dva proverena načina i jedan super trik

Kesten

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Nemo
    Nemo, švajcarski pobednik Evrovizije vraća trofej: “Živi ono što propagiraš”
    CityMagazine
    rokenrol
    „Da li je ovo najbizarnije pitanje u istoriji jugoslovenskog rokenrola?“: 50 godina kasnije i dalje čekamo odgovor
    Miloš Dašić
    avatar vatra i pepeo
    Velika IMAX premijera novog 3D spektakla „Avatar: Vatra i pepeo”
    CityMagazine
    asonanca
    Album prvenac benda Asonanca: Lagana fank vožnja kroz život (SPOT)
    CityMagazine
    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖