Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Prvi automat-restoran u Beču

U Beču je otvoren prvi automat-restoran Foodie Fridge koji će 24 sata dnevno nuditi gurmanska jela za poneti. „Automati su samo sredstvo koje opravdava cilj. Želimo ljudima da približimo ukus“, izjavio je Aleksander Bilaš, osnivač preduzeća.

Za pripremu jela se koriste uglavnom regionalni, organski proizvodi, a recepti su izrađeni u saradnji sa bečkim restoranima. Jela se hlade i pakuju u ekološke ambalaže, a rok trajanja je tri do četiri dana. Svako ko želi, može da kupi visokokvalitetna jela pritiskom na dugme u bilo koje doba dana i noći. Plaćanje je moguće karticom na licu mesta ili putem aplikacije.

„Ideju za restoran sam dobio, jer sam dosta na putu i jednog dana sam se zapitao da li postoji još nešto osim sendviča i paprikaša. U mnogobrojnim razgovorima sa gastronomima smo tražili jela koja su ukusna, kvalitetna, zdrava i lagana. Pronašli smo odgovarajuća jela u tajlandskoj, španskoj, italijanskoj, ali i u austrijskoj kuhinji. Da bi bilo zanimljivo jelovnik se stalno menja“, objašnjava Bilaš.

U restoranu takođe postoje automati sa pićem, sa grickalicama kao što je veganski čips i desertima regionalnih bečkih manufaktura. Odeljak Pimp my food nudi dodatke za jela kao što su Bufalo mocarela, čeri paradajz sa balzamiko dresingom, začine i mnoge druge. U ponudi automat-restorana je 300 različitih proizvoda, ali se ne mogu naći imena velikih proizvođača. Restoran će organizovati redovne degustacije, a povratne informacije potrošača će pomoći u optimizaciji ponude.  

Fotografije: Tabea Hepp

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Destinacija

Zašto psi ližu ljude?

Kada pas lizne svog vlasnika ili nekog člana vlasnikove porodice, mi uglavnom interpretiramo ovaj gest kućnog ljubimca kao njegov način…

Pobednici takmičenja za najbolju fotografiju divljih životinja

Foto-konkurs The Wildlife Photographer Of The Year, nastao davne 1956, ove godine je privukao takmičare iz čak 95 zemalja sveta. Oni…

Umemo li da se zaštitimo od prirodnih katastrofa?

Zemljotres u Hrvatskoj. Poplave u Nemačkoj i Belgiji. Požari u Grčkoj. Previše žrtava. Neprocenjiva materijalna šteta. Tokom ove godine svedočili…