Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove rase pasa najviše vole da budu unutra

AUTOR: CityMagazine 06 May, 2021
Ove rase pasa najviše vole da budu unutra

Po navici, mačke smatramo kućnim ljubimcima koje čuvamo unutra, a pse napolju. To sve zavisi od toga ko živi u stanu, a ko u kući i kakve su nam životne obaveze i navike. Četvoronožni ljubimci su individualci baš kao i mi, ali postoje neke opšte odlike pojedinih rasa koje nam govore da neki od njih više vole da provode vreme unutra nego napolju.

Kada govorimo o psima, ove rase traže manje prostora za trošenje svoje energije i generalno su zahvalniji za čuvanje unutra. To ne znači da njima uopšte nije potrebna pažnja i nega, već da će sveukupno biti malo mirniji od drugih pasa. Oni će i dalje voleti da idu u šetnju i to nisu nužno rase preporučljive samo za ljude koji žive u zgradama, ali će vam praviti društvo i tokom gledanja omiljene serije.

Baset

Foto: CAVAN IMAGES/GETTY IMAGES

Njima najviše odgovara da budu unutra i bez previše obaveza. Obavezan je bar jedan izlazak u šetnju u kome će svakako uživati, ali će po povratku kući odmah nastaviti dremku.

Buldog

Foto: BLAKE LITTLE/GETTY IMAGES

Potrebna im je fizička aktivnost kako ne bi imali probleme sa viškom kilaže, ali u tome se ne sme preterivati. Znaju da budu osetljivi na dugo izlaganje suncu i prevelikim temperaturama, a najviše ipak vole da dignu sve četiri uvis.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Foto: SLOANE GRIFFIN/GETTY IMAGES

Predstavljaju jednu od najprilagodljivijih rasa pasa, koja će voleti da se igra sa decom na otvorenom, ali i da se zavuče ispod prekrivača na kauču. Njihove navike zavisiće od vaših i pratiće aktivnosti vaše porodice.

Čivava

Foto: KOHEI HARA/GETTY IMAGES

Pratiće vas u svakom koraku dok god ste u svom domu i rado će izaći u kratke šetnje, ali im nije potrebno puno aktivnosti i vežbanja. Odgovaraju ljudima koji žive u stanovima zbog svoje veličine, ali vaspitavanje je ipak na vama.

Čau čau

Foto: AKILINAWINNER/GETTY IMAGES

Da, oni jesu malo veći po gabaritu, ali ne vole previše da se šetaju i interaguju sa nepoznatim osobama i psima. Najlepše im je sa svojom porodicom, kojoj su po pravilu neizmerno posvećeni, a po mnogim navikama nalikuju kućnim mačkama.

Tulearski pas

Foto: SIMONSKAFAR/GETTY IMAGES

Nežni, mekani i neodoljivi, tako bi se ukratko mogli opisati ovi psi. Aktivni su i vole da se igraju, ali sve njihove potrebe mogu se zadovoljiti i unutra. Važno je samo da im nabavite puno igračaka kako im ne bi bilo dosadno.

Maltezer

Foto: RAQUEL ARTERO/GETTY IMAGES

Ne samo da su prilagodljivi vašem stilu života, nego nisu ni previše glasni. Po prirodi su mirni i u potpunosti im odgovara da vam prave društvo u domu čime god da se trenutno bavite, a biće zahvalni za svaki trenutak pažnje.

Mops

Foto: IRINA SHPILLER/GETTY IMAGES

Treba im puno vežbe da ostanu u formi, ali ne i previše, kako se ne bi preopteretili i pregrejali. Predstavljaju jednu od najpopularnijih gradskih rasa zbog svoje prilagodljivosti, ali i posvećenosti porodici.

Šar pej

Foto: WINNIE AU/GETTY IMAGES

Veoma su lojalni porodici i pokušaće da je zaštite po svaku cenu, jer ne vole previše nepoznate ljude. Važno je da budu u kontaktu sa drugim psima kao mali i da budu dobro dresirani, da ne bi postali agresivni i nepoverljivi.

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Unsplash