Zbog ovog deserta ljudi u Jugoslaviji su odlazili u restorane: Sada mi imamo recept i toliko je jednostavan da svima sigurno uspeva
Za vreme stare Jugoslavije domaćice nisu imale toliku raznolikost u izboru namirnica, pa su se često snalazile sa onim što su imale, a to je uslovilo ove specijalitete.
Specijaliteti iz stare Jugoslavije, kao što su pihtije, pohovani mozak, žumance sa šećerom, palačinke na malo drugačiji način, često su nešto što danas nikako ne možemo naći u restoranima.
I zato, kuvar Antonio Brajković ima recept za desert koji se nekada nalazio u svakom restoranu u Jugoslaviji. Jednostavno se pravi kod kuće, a ukus ćete dugo prepričavati.
Reč je o palačinkama- ali malo drugačijim.
Za ove palačinke vam je potrebno:
2 jaja
korica limuna
100 gr šećera
850 gr mleka (što masnije 4%)
100 gr otopljenog maslaca
malo soli
Priprema:
Kada sve sastojke sjedinite, smesu stavite u frižider na pola sata da „odmori“. Potom stavite ulje na tiganj, a kada se dobro zagreje, vreme je za pravljenje palačinki.
Serviranje:
Na sredinu palačinke stavite kuglu sladoleda od vanile, preklopite sa svih strana, pa onda prelijte sa šumskim voćem i šećerom u prahu.
A kako ovo šumsko voće da napravite, pogledajte u videu:
@antonio.brajkovi Palačinke 🥞 – 2 jaja🥚 – Korica limuna🍋 – 100 g šećera 🧂 – 850 g mlijeka 🥛što masnije 4% (u videu sam reko 750) – 100 g maslaca🧈 – i malo soli🧂 omjeri su dobri ako vam nije ispalo dobro nest ste zeznuli 🤷🏼♂️ i da možete imati najbolju smjesu za palačinke ali ako ih neznatne ispeč jbg 🫶 tek dobar 👨🏻🍳 #letscook #letscooktogether #letscookantniobrajkovic #Chef #fyp #domace #palacinke #palačinke ♬ Slatke Palacinke – Hare Mujic
Nema komentara! Budite prvi.