Dani istarske kuhinje
Pored velikh izazova u 2021. godini, tradicionalni događaj Dani Istre održava se u restoranu Šaran po 11 put zaredom. U ponudi je sve od dobre pršute do morskih plodova, dobre morske ribe i nezaobilaznih tartufa po kojima je ova oblast posebno poznata, pa sve do istarskih vina i maslinovih ulja.
Koncept ovog izdanja Dana istarske kuhinje prilagođen je aktuelnoj situaciji sa korona virusom tako da se program hedonizma i uživanja održava u skromnijim uslovima, ali sa bogatim vatrometom ukusa.
Dani istarske kuhinje otvoreni su 6. decembra i trajaće do 20. decembra 2021. godine.
Za sve one koji ne mogu iz bilo kojih razloga posetiti Dane Istre, iz restorana Šaran pripremili su lagani istarski recept za dobar ručak. U pitanju su Fuži na domaći naćin sa zdravim biljem i pančetom.
Sastav: brokoli, špargla, mladi spanać, domaća pančeta, domaći fuži.
Fuže skuvati i procediti. Sastojke izdinstati na malo vode, a pančetu propržiti. Sve sjediniti i lepo začiniti maslinovim uljem.
Fotografije: Promo