• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
EAT SPAIN DRINK SPAIN u srcu grada
foto: promo

EAT SPAIN DRINK SPAIN u srcu grada

Promo
22.09.2025. 2 min Gourmet

Nakon šest uzbudljivih vinskih godina i uživanja u najfinijim španskim vinima dostupnim u Srbiji, sada već tradicionalna manifestacija “Španska vina u srcu grada” prerasla je u globalnu kampanju EAT SPAIN DRINK SPAIN.

Zajedno sa festivalom Belgrade Wine Week, kampanja EAT SPAIN DRINK SPAIN će ljubiteljima vina i hrane u Beogradu i Novom Sadu, u periodu od 22. septembra do 5. oktobra pružiti priliku da otkriju i uživaju u širokom asortimanu španskih kvalitetnih proizvoda. Partneri kampanje – vinoteke, vinski barovi i restorani – koji učestvuju u ovoj dvonedeljnoj gastronomsko-vinskoj avanturi, ponudiće svoje vrhunske španske proizvode direktno potrošačima kroz specijalne događaje i popuste: odabrani lokali predstaviće španska vina, gastronomiju, gurmet proizvode i ostale delikatese, kao što su svetski poznati iberijska šunka (jamón ibérico), sir manćego (manchego), vrhunsko maslinovo ulje ili riblji i morski proizvodi.

Pogledajte listu lokala i izaberite jedan od mnogih zanimljivih događaja po svom ukusu! Samo budite oprezni – možda nećete moći da se zaustavite samo na jednom! Celokupan program možete pogledati ovde.

Ukusi Španije na srpskoj trpezi: vino, gastronomija i strast prema hrani

Španija, zemlja sunca, temperamenta i bogate tradicije, danas je jedan od vodećih svetskih proizvođača vina i hrane. Sa skoro milion hektara vinograda, Španija je najveći proizvođač vina u svetu po površini vinograda i drugi po količini izvoza, sa 2 milijarde litara vina izvezenih godišnje.

Regioni koji pričaju priču kroz vino

Sa vinogradima koji se prostiru od sunčanih obala Andaluzije do visoravni Riohe. Španska vina su raznolika kao i njeni pejzaži, a svaki region donosi jedinstveni teroar i stil. Tako nam iz Španije dolazi široka lepeza vina i vinskih stilova, koja pored već dobro poznatih robusnih crvenih i lepršavih belih vina, donosi i penušave cave, slatka fortifikovana vina iz Heresa kao i vinos de pago gde jedan vinograd predstavlja jedno geografsko poreklo.

EAT SPAIN DRINK SPAIN vam tokom dve nedelje donosi priliku da kroz neku od aktivnosti otkrijete različite vinske regione i specifičnosti njihovih vina, kao i da probate njihovo uparivanje sa domaćim specijalitetima. 

Više od vina – gastronomski raj

Španija nije samo vino. Njena kuhinja je priznata širom sveta – od iberijske pršute (jamón ibérico), preko maslinovog ulja iz Andaluzije, do sireva poput manćega. Tapasi, paelja, ćoriso i morski plodovi deo su svakodnevne kulture španskog uživanja u hrani.

Zašto španski proizvodi u Srbiji?

Ljubitelji vina i gastronomije u Srbiji sve više cene kvalitet, autentičnost i raznolikost. Španski proizvodi nude upravo to:

  • Vrhunski kvalitet po pristupačnoj ceni
  • Autentični ukusi Mediterana
  • Bogata vinska kultura koja se savršeno uklapa uz srpsku kuhinju
  • Zdravi proizvodi sa visokim stepenom sledljivosti i zaštićenim geografskim poreklom.

Španska vina i delikatesi pružaju priliku ljubiteljima dobre hrane i pića da otkriju svet ukusa i aroma koji će im se istovremeno učiniti egzotičnim i dobro poznatim i bliskim. Bilo da je reč o elegantnoj večeri, poklonu ili svakodnevnom uživanju – španski proizvodi donose duh Mediterana pravo na srpsku trpezu.

Oznake:

EAT SPAIN DRINK SPAINprŠpanska vina

Podeli

Zaprati Autor

Promo

Ostali članci

kesten pire
Prethodni

Zaboravite na sve ostalo: Ovo je kralj jeseni i desert koji tada ima najbolji ukus

Tajni sastojak za savršen ukus ajvara: Daje mu posebno pikantnu notu, i ne, nije ljuta paprika
Sledeći

Tajni sastojak za savršen ukus ajvara: Daje mu posebno pikantnu notu, i ne, nije ljuta paprika

Sledeći
Tajni sastojak za savršen ukus ajvara: Daje mu posebno pikantnu notu, i ne, nije ljuta paprika
22.09.2025.

Tajni sastojak za savršen ukus ajvara: Daje mu posebno pikantnu notu, i ne, nije ljuta paprika

Prethodni
21.09.2025.

Zaboravite na sve ostalo: Ovo je kralj jeseni i desert koji tada ima najbolji ukus

kesten pire

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖