Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

IKEA je objavila kuvar sa receptima za obroke od ostataka hrane

AUTOR: CityMagazine 23 Mar, 2021
IKEA je objavila kuvar sa receptima za obroke od ostataka hrane

One šargarepe što vam stoje u frižideru već nedeljama sigurno neće postati ukusnije ako ih još malo ostavite na tom mestu. Možete ih odmah iskoristiti ili baciti; na vama je izbor. A šta raditi ako su vaša ostava i frižider puni i drugih ostataka hrane? IKEA ima rešenje…

Naime, popularni švedski proizvođač nameštaja nedavno je objavio specijalni kuvar, pod nazivom The ScrapsBook: A cookbook for your kitchen scraps. On sadrži 50 recepata za jela koja se prave od ostataka hrane, koja biste inače bacili u đubre. U ovoj knjizi, između ostalog, možete otkriti kako da napravite tost od bajatog hleba i taloga od kafe, paprikaš od uvelog zeleniša i ukusnu pitu sa puterom i jabukama koje pokazuju vidne znake propadanja.

Svoje recepte za ovaj neobični kuvar ponudili su Ejdrijan Forte, Kreg Vong, Trevor Berd i još sedmoro cenjenih američkih šefova. Inicijativa za stvaranje kuvara The ScrapsBook došla je iz kanadskog ogranka kompanije IKEA, a njegova digitalna verzija u PDF i drugim formatima dostupna je OVDE.

Izvor: Design Taxi