• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kako uvek imamo mesta za desert?

Kako uvek imamo mesta za desert?

CityMagazine
16.12.2019. 2 min Gourmet

Postoji engleski izraz koji opisuje stanje sitosti u kome i dalje postoji mesto za desert. U pitanju je dessert stomach, a naučnici tvrde da imaju objašnjenje kako do njega dolazi. Naime, ova glad je specifična, jer jedemo određenu hranu, i zatim osetimo potrebu za drugom. Znači, kada god nakon što ste pojeli nešto slano, poželite da se zasladite, znajte da je na delu čulo ukusa.

Kako uvek imamo mesta za desert?

Da li nam jedan ukus postane dosadan, ili ne, tek teško je odoleti parčetu ukusne torte ili kolaču čak i nakon obilnog slanog obroka. Kako bi ovo dokazali, stručnjaci su rešili da sprovedu eksperiment koristeći milkšejk sa ukusom jagode i čokolade. Ispitanici podeljeni u 2 grupe, dobili su po 300 ml ovog napitka. Prva grupa dobila je zadatak da ispije milkšejk pred sobom u roku od 2 minuta, a zatim su dobili još milkšejka istog ukusa koji su mogli da piju koliko god žele. Druga grupa je imala isti zadatak, ali im je zamenjen ukus, te su učesnici prešli na čokoladni.

Kako uvek imamo mesta za desert?

Rezultati su pokazali da je druga grupa bila uspešnija, odnosno da je sveukupno popila više milkšejka. Zaključak je jasan – osećamo potrebu za novim ukusima čak i kada smo siti. Tada isključimo informaciju da je vreme da prestanemo sa jelom, i čekamo novu namirnicu koja nije „dosadna”. Takođe, kada tokom obroka kombinujemo različite ukuse, možemo izbeći dessert stomach. U suprotnom, mozak šalje jedan signal, a čulo ukusa drugi i poziva nas da nastavimo.   

Izvor: Bright Side

Oznake:

deserteksperimentmilkšejksitostukuszanimljivo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Od plantaže do kesice: Značaj pravilne prerade zrna za pun ukus domaće kafe
Prethodni

Od plantaže do kesice: Značaj pravilne prerade zrna za pun ukus domaće kafe

Carnex: Rustik kobasica
Sledeći

Carnex: Rustik kobasica

Sledeći
Carnex: Rustik kobasica
18.12.2019.

Carnex: Rustik kobasica

Prethodni
13.12.2019.

Od plantaže do kesice: Značaj pravilne prerade zrna za pun ukus domaće kafe

Od plantaže do kesice: Značaj pravilne prerade zrna za pun ukus domaće kafe

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖