• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Najtvrđe jelo na svetu prodaje se za 2 evra po porciji: Ne sme da se guta, a nakon "jela" ponesete ga kući kao suvenir
Foto: Elitsa Lambova / Alamy / Alamy / Profimedia

Najtvrđe jelo na svetu prodaje se za 2 evra po porciji: Ne sme da se guta, a nakon “jela” ponesete ga kući kao suvenir

CityMagazine
30.06.2023. 1 min Gourmet

Suodiu nazivaju najtvrđim jelom na svetu, a porcija košta 16 juana, odnosno oko 2 evra. Zahvaljujući društvenim mrežama, postalo je veoma popularno u poslednjih nekoliko nedelja.

Na kineskim ulicama stvoren je novi street food hit – stir fry s kamenčićima. Umesto povrća, plodova mora ili mesa na vruće ulje bacaju se kamenčići i mešaju s uljem od čilija, raznim začinima, belim lukom i paprikama narezanim na kockice, piše punkufer.hr.

Jelo se naziva suodiu, što u prevodu s kineskog znači “posisati i bacit”‘. Kupcima se, naime, poslužuje aromatizovano kamenje u kutijama veličine dlana, a na njima je da posisaju ukuse s kamenčića i potom ih odbace.

Zapravo, nakon što ih posišete, možete ih odneti kući kao suvenir.

Veruje se da je samo jelo staro nekoliko stotina godina i da potiče iz pokrajine Hubei. Navodno su ga osmislili mornari koji su se zaglavili na putu i ostali bez hrane, a kamenčiće su pripremali na ovaj način kako bi zadovoljili glad.

Kako se pravi suodiu na kineskim ulicama, pogledajte u videu iznad.

Oznake:

kineska hranaulična hrana

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Svinjski trbuh: Na koje sve načine možete da pripremite ovo sočno meso?
Prethodni

Svinjski trbuh: Na koje sve načine možete da pripremite ovo sočno meso?

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda
Sledeći

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Sledeći
Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda
30.06.2023.

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Prethodni
25.06.2023.

Svinjski trbuh: Na koje sve načine možete da pripremite ovo sočno meso?

Svinjski trbuh: Na koje sve načine možete da pripremite ovo sočno meso?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖