• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovo su najbolje alternative za biljno ulje

CityMagazine
31.10.2019. 2 Mins Read Gourmet

Biljno ulje ima široku primenu, a većina nas ga najčešće koristi za pečenje i prženje.

Lagan i suptilan ukus biljnog ulja je ono što ga čini toliko neodoljivim i pogodnim za pečenje. Ipak, nekada će vam se desiti da želite da spremite neki fini recept ali ćete konstatovati da vam nedostaje biljno ulje, ili ćete jednostavno želeti da isprobate neki drugačiji ukus…

Šta u tom slučaju? Dobra vest je da postoji nekoliko alternativa, a izbor najviše zavisi od toga šta planirate da spremate i kakvom ukusu težite.

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Puter će verovatno biti prva zamena koju već imate u kuhinji. Ono što je bitno jeste da ga pre upotrebe prvo rastopite i da se pridržavate preciznih mera iz recepta.

Puter je uglavnom najčešća alternativa

Ipak, ukoliko želite nešto drugačije, zdravije zamene, slede dva dobra predloga.

Visok procenat laurinske kiseline i nezasićenih masti u kokosovom ulju čine ga zdravim izborom ako pokušavate da regulišete nivo holesterola. Imajte na umu da ono može imati jak ukus kokosovog oraha, posebno ako koristite devičansko kokosovo ulje. Za neutralniji ukus, umesto njega koristite rafinisano kokosovo ulje.

Druga zamena za biljno ulje, koja može izgledati malo neobično, ali je sjajna zdrava alternativa, jeste pire od jabuka.

Pire od jabuka je daleko zdraviji izbor

Posebno dobro deluje ako je vaš osnovni razlog za korišćenje biljnog ulja prilikom pečenja kolača i peciva sočnost. Osim toga, domaće pire od jabuka ima manje kalorija od biljnog ulja, a zbog njegove prirodne slatkoće neće biti potrebno da dodajete puno šećera u svoje poslastice, što automatski znači da će one biti i zdravije.

Izvor: Mashed

Fotografije: Unsplash

Tags:

biljno uljekuvanjezamena

Povezani članci

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Whisky Fair 2019 četvrti put u Beogradu

Next

14. Sajam etno hrane i pića

Next
02.11.2019.

14. Sajam etno hrane i pića

Previews
29.10.2019.

Whisky Fair 2019 četvrti put u Beogradu

Najnovije

Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖