• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
seckanje luka
Foto: SAM THOMAS A / Shutterstock.com

Genijalan trik za seckanje luka: Kolutići i trakice luka, savršeni za burgere i salate, ispadaju tanki kao kod profesionalnih kuvara

CityMagazine
23.05.2024. 1 min Gourmet

Kada pržimo ili dinstamo luk, najčešće ga seckamo na sitne komadiće pa stavimo u odgovarajući sud na vatru. Za burgere, salate, sendviče i tortilje pak čini se da je luk tanko iseckan na kolutiće ili trakice najprikladniji.

Ako ste vešti s nožem i ako je on dovoljno oštar, seckanje na ovaj način nije toliko težak zadatak. S druge strane, ako nije ispunjen jedan od ova dva uslova ili oba, a i ako vam se žuri, postoji trik za lako i brzo seckanje luka na kriške i trakice, posle koga ćete zaboraviti na korišćenje noža.

Seckanje luka uz pomoć ljuštilice za krompir

Sve što će vam biti potrebno je jedna viljuška (bolje stara da ne biste oštetili novu) i ljuštilica za krompir, krastavce, tikvice i drugo povrće s korom. Ona mora da bude oblika kao u sledećem videu, u kome je prikazano seckanje luka na ovaj način.

@casa_tips

White or red onion? which one do you prefer to eat ? Tell us in the comments. A fork + a strong peeler made in Germany = epic win ! #kitchenhacks #vegetablepeeler #casatips

♬ son original – Casa-Tips.com

Glavicu luka nabodite na viljušku i držite je kao u videu, a onda ljuštilicom počnite da seckate luk. Dobićete izrazito tanke kolutiće ili trakice luka, savršene za vaš obrok.

Oznake:

crni lukcrveni luklukseckanje lukatrik

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Krompirići
Prethodni

Krompirići: Neočekivani sastojak, koji svi imate u kuhinji, čini da su spolja hrskavi, a unutra meki

Torta sa jagodama: Jednostavna poslastica, čije je bogatstvo ukusa neopisivo
Sledeći

Torta sa jagodama: Jednostavna poslastica, čije je bogatstvo ukusa neopisivo

Sledeći
Torta sa jagodama: Jednostavna poslastica, čije je bogatstvo ukusa neopisivo
25.05.2024.

Torta sa jagodama: Jednostavna poslastica, čije je bogatstvo ukusa neopisivo

Prethodni
23.05.2024.

Krompirići: Neočekivani sastojak, koji svi imate u kuhinji, čini da su spolja hrskavi, a unutra meki

Krompirići

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖