Genijalan trik za seckanje luka: Kolutići i trakice luka, savršeni za burgere i salate, ispadaju tanki kao kod profesionalnih kuvara
Kada pržimo ili dinstamo luk, najčešće ga seckamo na sitne komadiće pa stavimo u odgovarajući sud na vatru. Za burgere, salate, sendviče i tortilje pak čini se da je luk tanko iseckan na kolutiće ili trakice najprikladniji.
Ako ste vešti s nožem i ako je on dovoljno oštar, seckanje na ovaj način nije toliko težak zadatak. S druge strane, ako nije ispunjen jedan od ova dva uslova ili oba, a i ako vam se žuri, postoji trik za lako i brzo seckanje luka na kriške i trakice, posle koga ćete zaboraviti na korišćenje noža.
Seckanje luka uz pomoć ljuštilice za krompir
Sve što će vam biti potrebno je jedna viljuška (bolje stara da ne biste oštetili novu) i ljuštilica za krompir, krastavce, tikvice i drugo povrće s korom. Ona mora da bude oblika kao u sledećem videu, u kome je prikazano seckanje luka na ovaj način.
@casa_tips White or red onion? which one do you prefer to eat ? Tell us in the comments. A fork + a strong peeler made in Germany = epic win ! #kitchenhacks #vegetablepeeler #casatips
♬ son original – Casa-Tips.com
Glavicu luka nabodite na viljušku i držite je kao u videu, a onda ljuštilicom počnite da seckate luk. Dobićete izrazito tanke kolutiće ili trakice luka, savršene za vaš obrok.