Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Top 10 evropskih jela na Instagramu

AUTOR: CityMagazine 14 Jan, 2020
Top 10 evropskih jela na Instagramu

Hrana predstavlja kako potrebu tako i uživanje, posebno kada se lepo aranžira, te kada smo u društvu najdražih. Poznato je da svako ima svoje omiljeno jelo, ponekad još od detinjstva, jer je pripremano sa puno ljubavi i pažnje. Oni među vama koji često putuju, imali su priliku da isprobaju najrazličitije specijalitete, ali nekim ukusima iz evropskih metropola se rado vraćate. U nastavku vas očekuje osvrt na neke od njih, te se nadamo da ćete uživati.

Instagram je zavladao svim aspektima života, te ne čudi što se svakodnevno vodite savetima, trikovima ili listama koje na njemu možete pronaći. Fotografije često uključuju hranu, koja izgleda tako primamljivo i slasno. Sve što vam tada preostaje jeste da zasučete rukave ili odete do restorana kako biste se počastili. U menijima lokala širom sveta nalaze se jela koja su osvojila planetu, ali i gorepomenutu drušvenu mrežu, a u redovima koji slede otkrijte koja su najpopularnija na fotografijama.

10. Njoke

Poslednje na listi…

Na začelju liste od top 10 jela na Instagramu nalaze se njoke, sa 1.038.639 haštagova. Ova pasta potiče iz oblasti Emilija Romanja, a pravi se od pire krompira. One su ne samo lake za pripremu, pri čemu možete koristiti drugu osnovu umesto krompira, već i zahvalne za kombinovanje sa raznim sosevima.

9. Fondi

Na seoski način

Odmah ispred njoki, nalazi se fondi, koji nosi prizvuk švajcarskih sela. Fotografije na kojima je poslužen fondi imaju čak 1.116.948 haštagova. Sir u kombinaciji sa crnim vinom – dobitna kombinacija.

8. Pasta Karbonara

Ko bi joj odoleo?

Ponovo putujemo u Italiju, ovoga puta zbog paste Karbonara, koja broji čak 1.165.609 haštagova na Instagramu. Prema originalnom receptu, ne treba koristiti pavlaku za kuvanje, već žumance, koje je dovoljno da poveže ostale sastojke, među kojima se izdvaja slaninica.

7. Brioš

Hrskav i slasan…

Nešto popularniji je francuski brioš, omiljeno zlatno pecivo, meko kao duša. Na Instagramu je odneo 1.184.494 haštagova, i to sa razlogom.

6. i 5. Engleski kolačići naspram ribe i prženih krompirića

Tradicionalni ukusi…

Na sredini tabele našla su se jela iz Velike Britanije, koja imaju 1.243.746, odnosno 1.355.046 haštagova na Instagramu.

4. Paelja

Među najomiljenijim jelima…

Sada idemo put juga, i to ka Španiji, odakle dolazi čuvena paelja. Prema broju haštagova ona znatno premašuje gorenavedena jela, sa 2.413.645.

3. Lazanja

U samom vrhu…

Visoko na listi top 10 jela na Instagramu nalazi se lazanja, i tako Italija još jednom dokazuje da je osvojila srca gurmana širom sveta. U prilog tome ide brojka od 2.432.927 haštagova.

2. Tiramisu

Da li ste za nešto slatko?

Bližimo se vrhu liste, a na 2. mestu nalazi se tiramisu. Ovoga puta reč je o italijanskoj poslastici sa 3.079.812 haštagova. Verovatno ste upoznati sa načinom pripreme, te ćemo lagano preći na pobednika.

1. Palačinke

Bez premca…

Palačinke iz francuske oblasti Bretanja imaju ubedljivo najviše haštegova, i to 4.398.170. Slatke ili slane, slasne su i sa tanjira nestanu za tili čas.

Izvor: Elle France

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Najnovije - Gastro

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…