• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje
Foto: Shutterstock/kalavati

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje

CityMagazine
28.03.2024. 1 min Gourmet

Mast, a sa njom i slanina, na sobnoj temperaturi omekšavaju, zbog čega se s njom teško barata, ali sve se menja uz jedan jednostavan trik.

Ako ste ikada morali da naseckate veće količine slanine na tanko, onda znate da to i nije najjednostavniji posao na svetu. Ako nemate oštar nož, meso će se lako izmigoljiti pod oštricom, a u najgorem slučaju izazvaće i nezgode u kuhinji.

Kako bi dobili tanko narezane, uredne tračice ili komadiće slanine, brojni kuvari služe se trikom i drže je u zamrzivaču. Mast na sobnoj temperaturi omekšava, zbog čega je s njom teško raditi, ali kada je dovoljno hladna, to je druga priča.

Trik iskusnih kuvara: Najtanje i najurednije narezana slanina bez mašine za sečenje
Foto: Shutterstock/Hyung min Choi

Hladan tiganj

Neki kuvari slaninu, ali i kobasice, kao i druge masnije suhomesnate proizvode u zamrzivač stavljaju desetak minuta pre sečenja, kako bi se stisnuli, ali ne i zamrznuli do kraja. Naseckanoj slanini dajte dovoljno vremena da se zagreje na radnu temperaturu, a obratite pažnju i na jačinu vatre.

Slanini ne odgovara dobro zagrejan tiganj niti plamen koji divlja jer se masnoća i meso neće ravnomerno ispeći. Ako želite, komadiće slanine slobodno možete staviti na hladan tiganj pa tek onda da krenete s prženjem.

Oznake:

kako iseći slaninuslaninatrik

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Spanać
Prethodni

Spanać, osnovni recept

Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina
Sledeći

Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina

Sledeći
Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina
28.03.2024.

Jubilej vinskog pozitivizma: XV Wine Style salon vina

Prethodni
27.03.2024.

Spanać, osnovni recept

Spanać

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖