• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
trik začini
Foto: Shutterstock/Sameer Neamah Mahdi

Ovaj trik od 30 sekundi učiniće da vam jela budu ukusnija

CityMagazine
05.08.2024. 1 min Gourmet

Kulinarski trikovi koji štede vreme uvek su dobrodošli, baš kao i oni koji poboljšavaju ukus jelima, a nisu previše komplikovani.

Jedan trik od samo tridesetak sekundi pomoći će da vam jela budu ukusnija, a podelio ga je šef Gregori na TikToku, prenosi Index.hr.

“Evo jednog trika za koji bih voleo da sam ga znao pre”, kaže on na početku videa, a evo o čemu se radi.

Trik sa začinima

@cookingsmarter_withgsj Spice up your life! Ever wondered why proper Indian curries taste so good? One reason is because they grind and toast all their spices just before using them. #cookinghacks #cheftips #cookingwithspice #spices ♬ Flowers – Miley Cyrus

Kako biste svojim jelima dali bolji ukus, važno je začiniti ih, ali važno je i na koji način te začine koristite, a ovaj šef tvrdi da su začini puno bolji ako ih pre korišćenja lagano prepržite u tiganju, a zatim sameljete.

On navodi da se to radi zbog toga što začini u sebi imaju skrivene arome.

Za početak, on savetuje da kupite začine u zrnu, a ne one mlevene, a zatim ih sami sameljete i lagano prepržite na vatri jedan do dva minuta kako bi otpustili aromu.

Osim što će tada imati bolji ukus, “prženi” začini bolje se ponašaju u receptima jer prženje pomaže u izvlačenju njihovih ulja.

Možete ih pržiti i pre nego što ih sameljete, samo što ćete u tom slučaju morati malo duže da ih pržite, a pržene začine na kraju samo dodajte u jelo po želji i odmah ćete osetiti razliku.

Oznake:

trikzačini

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

palenta
Prethodni

Palenta, recept sa pečenim povrćem idealan za leto

nana sok
Sledeći

Sok od nane, recept za savršeni sirup

Sledeći
nana sok
05.08.2024.

Sok od nane, recept za savršeni sirup

Prethodni
03.08.2024.

Palenta, recept sa pečenim povrćem idealan za leto

palenta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖