Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zimski hedonizam uz kremasti Ribella Hummus

AUTOR: CityMagazine 03 Dec, 2019
Zimski hedonizam uz kremasti Ribella Hummus

U vreme zimskih praznika, u sezoni druženja i okupljanja u zatvorenom, volimo da dopustimo sebi malo hedonizma uz čašu dobrog vina i aromatičnih ukusnih zalogaja.

Bilo da spremate večeru za prijatelje, prazničnu ili slavsku trpezu, ili ste samo odlučili da organizujete filmsko veče sa najbližima – Ribella Hummus je vaš idealan saveznik. Spremićete ukusna i zdrava jela, od kojih će stomaci biti puni, ali bez griže savesti.

Ukoliko spadate u grupu ljudi koja humus još uvek nije uvrstila u svakodnevni jelovnik, evo malo podsticaja – humus je namirnica koja potiče iz mediteranskih zemalja, ali je zbog svog kvaliteta i fenomenalnog ukusa pronašla put do trpeza širom planete, i njegova popularnost ne jenjava. Glavni krivac za to što je humus, širom sveta poznat kao „najzdraviji namaz na svetu“, postao popularan i kod nas je Ribella – prvi veliki brend ovog namaza u Srbiji i regionu, brend koji nas je spojio sa humusom, naučio nas da ga jedemo i volimo.

Zavodljiva mešavina mlevene leblebije, susamove paste, belog luka i soka od limuna – ovo jeste bazični recept za humus ali svako ko ga pravi ima neku svoju tajnu. Ribella je ovaj osnovni recept dodatno obojila i ponudila nam još nekoliko ukusa: bundeva, šitake pečurke, pikant (sa paprikom), karamelizovani luk, urnebes, i ajvar, a odnedavno je svoj asortiman obogatila novim ukusom – Hummus Italiano – tomato & garlic.

Hummus Italiano je tu da vam približi autentični ukus Italije, ali da zadrži sve dobrobiti i hranjive vrednosti koje pruža humus. Najzanimljivija stvar kada govorimo o italijanskoj kuhinji je njena raznolikost i svestranost. U svakom kutku Italije očekuje vas pravo kulinarsko uživanje – iako svako područje ima svoj jedinstveni stil i pristup klasičnim jelima, postoji nit koja ih sve povezuje, a to je vrhunski i istančan ukus. Jela iz ove zemlje popularna su širom planete, a može se reći da je teško pronaći nekoga ko ne voli italijansku hranu.

Osnovni sastojci novog Italiano humusa su paradajz, beli luk i origano, uz dodatak povrća i pažljivo biranih začina, pa zato može sjajno da se kombinuje sa pastom, rižotom i svim ostalim jelima kojima je potreban ukusan i lagan sos ili preliv. Naravno, svi ostali „klasični“ načini za uživanje u humusu i dalje važe, tako da možete da ga mažete, da umačete, da ga jedete kašikom… 

Ukoliko želite da unapredite svoju ishranu, da uživate u svakom zalogaju bez griže savesti i unesete radost i maštovitost na svoju prazničnu trpezu – Ribella Hummus je pravi izbor!

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Najnovije - Gastro

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…