Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zimski hedonizam uz kremasti Ribella Hummus

AUTOR: CityMagazine 03 Dec, 2019
Zimski hedonizam uz kremasti Ribella Hummus

U vreme zimskih praznika, u sezoni druženja i okupljanja u zatvorenom, volimo da dopustimo sebi malo hedonizma uz čašu dobrog vina i aromatičnih ukusnih zalogaja.

Bilo da spremate večeru za prijatelje, prazničnu ili slavsku trpezu, ili ste samo odlučili da organizujete filmsko veče sa najbližima – Ribella Hummus je vaš idealan saveznik. Spremićete ukusna i zdrava jela, od kojih će stomaci biti puni, ali bez griže savesti.

Ukoliko spadate u grupu ljudi koja humus još uvek nije uvrstila u svakodnevni jelovnik, evo malo podsticaja – humus je namirnica koja potiče iz mediteranskih zemalja, ali je zbog svog kvaliteta i fenomenalnog ukusa pronašla put do trpeza širom planete, i njegova popularnost ne jenjava. Glavni krivac za to što je humus, širom sveta poznat kao „najzdraviji namaz na svetu“, postao popularan i kod nas je Ribella – prvi veliki brend ovog namaza u Srbiji i regionu, brend koji nas je spojio sa humusom, naučio nas da ga jedemo i volimo.

Zavodljiva mešavina mlevene leblebije, susamove paste, belog luka i soka od limuna – ovo jeste bazični recept za humus ali svako ko ga pravi ima neku svoju tajnu. Ribella je ovaj osnovni recept dodatno obojila i ponudila nam još nekoliko ukusa: bundeva, šitake pečurke, pikant (sa paprikom), karamelizovani luk, urnebes, i ajvar, a odnedavno je svoj asortiman obogatila novim ukusom – Hummus Italiano – tomato & garlic.

Hummus Italiano je tu da vam približi autentični ukus Italije, ali da zadrži sve dobrobiti i hranjive vrednosti koje pruža humus. Najzanimljivija stvar kada govorimo o italijanskoj kuhinji je njena raznolikost i svestranost. U svakom kutku Italije očekuje vas pravo kulinarsko uživanje – iako svako područje ima svoj jedinstveni stil i pristup klasičnim jelima, postoji nit koja ih sve povezuje, a to je vrhunski i istančan ukus. Jela iz ove zemlje popularna su širom planete, a može se reći da je teško pronaći nekoga ko ne voli italijansku hranu.

Osnovni sastojci novog Italiano humusa su paradajz, beli luk i origano, uz dodatak povrća i pažljivo biranih začina, pa zato može sjajno da se kombinuje sa pastom, rižotom i svim ostalim jelima kojima je potreban ukusan i lagan sos ili preliv. Naravno, svi ostali „klasični“ načini za uživanje u humusu i dalje važe, tako da možete da ga mažete, da umačete, da ga jedete kašikom… 

Ukoliko želite da unapredite svoju ishranu, da uživate u svakom zalogaju bez griže savesti i unesete radost i maštovitost na svoju prazničnu trpezu – Ribella Hummus je pravi izbor!

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…