Znate li šta se tačno podrazumeva pod kontinentalnim doručkom?
Kontinentalni doručak zvuči prilično obilno – uostalom, kontinenti su prilično veliki, zar ne? Ali ako ste ujutro požurili u hotelsku trpezariju nadajući se velikom izboru hrane, možda ćete biti malo razočarani ponudom.
Najjednostavnija definicija fraze dolazi od rečnika Merriam-Webster, koji napominje da je kontinentalni doručak „lagani doručak (kao peciva ili tost i kafa)“. Koliko god se „kontinentalni” upotrebljavao kao deo termina, to je jednostavno zato što se obrok zasniva na laganom doručku kontinentalne Evrope.
Iako su mali paketi sa žitaricama, sitne kutije sa mlekom, tost, voćni sok, džem i kafa tipični osnovni deo kontinentalnog doručka, možda ćete pronaći više opcija u zavisnosti od toga gde boravite. Neke ustanove nude više raznovrsnosti, poput jogurta, vafla, mafina ili voća. Ako budete imali sreće, možda ćete se naći u hotelu koji ima još više sorti hrane u svojoj ponudi kontinentalnog doručka, poput one voljene zasitnije hrane, poput jaja, slanine ili kobasica.
Izvor: Mashed
Naslovna fotografija: Unsplash