Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo šta jede dijetetičarka kad ne sprema obroke

AUTOR: CityMagazine 12 Oct, 2019
Evo šta jede dijetetičarka kad ne sprema obroke

Autor: Ebi Lenger

Volim da pripremam obroke, ali ponekad život diktira drugačije uslove. Potpuno je normalno da neke sedmice ne budu organizovane kako biste voleli, ali to treba da prihvatite i da se ne nervirate.

Ne znam zašto, ali mnogi misle da sam, pošto sam dijetetičarka, uvek spremna za svaki obrok i užinu u životu. Što je, naravno, ČIST APSURD! Mnogo razmišljam o ishrani, ali optimalno zdravo svakog trenutka nije princip kojim se vodim kad odlučujem šta ću jesti.

Da bih vam to i dokazala, evo šta sam jela tokom proteklih par vikenada.

Subota

Doručak: • Velika kafa sa mlekom sa 2 procenta mlečne masti • običan grčki jogurt sa 2 procenta masti sa medom i šakom granole

Kafa mi je potrebna svakog dana, jer me u protivnom boli glava. Moj doručak varira od jogurta i granole do činije ovsene kaše sa puterom i smeđim šećerom.

Ručak: • Mafin sa čokoladom i smokvama • improvizovana salata sa krastavcem, paradajzom, feta sirom, avokadom, origanom i maslinovim uljem i sirćetom

Tog vikenda sam napravila mafine za klijenta, a ispali su tako slasni da sam morala jedan da pojedem. Pored toga, ostala sam bez zeleniša za salatu, pa sam ovu napravila od onoga što sam imala u frižideru.

Užina: • Šaka badema

Obožavam bademe sa solju i sirćetom ili samo sirove bademe. Volim da ih izbrojim jer u jednu porciju ide 23 badema, a ja bez problema mogu da pojedem još toliko!

Preporuka je da uzmete svinjske kotlete sa kostima

Večera: • Svinjski kotlet na roštilju sa brokolijem

Obožavam svinjske kotlete sa kostima (savet: uvek kupujte meso sa kostima – ukusnije je i manje su šanse da se isuši tokom pripreme). Na roštilju sam ispekla i brokoli.

Užina: • Tostirani Jezekiljev hleb sa puterom

Ovo je moja omiljena vrsta hleba jer je tvrd i pun semenki, bez dodatog šećera. U kući imam samo puter, nikako margarin. Često me zbog tog kritikuju, ali me margarin nervira.

Nedelja

Branč: • Kajgana, tost, slanina i voće

Ne volim Dan majki jer je pretenciozan – svaki dan bi trebalo da bude Dan majki! U svakom slučaju, rado sam prihvatila obrok od kajgane, tosta, slanine i voća koji su mi napravili deca i muž.

Uz kajganu mogu ići razni prilozi

Večera (za 10 gostiju): • Grčka piletina, humus, grčka salata i nekoliko vrsti deserta

Nisam ručala, a humus je bio tako dobar da sam ga, dok sam ga pravila, pojela toliko da mi je bilo muka do večere. Pojela sam i kolač, malo torte Pavlove sa šlagom koji sam sama napravila i voćem.

Eto, takav je bio moj vikend! Nema alkohola, od njega mi je muka. Takođe, nisam jela unapred pripremljenu ili hranu iz restorana, više volim sama da spremim nego da trošim novac na nešto što nije toliko kvalitetno. Da, znam, razmažena sam.

Izvor: Self

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…