• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ajnštajn je decenijama jeo isti doručak: Pržena jaja, ali sa neobičnim dodatkom - imamo i recept
Albert Anštajn, Foto: Wikipedia

Ajnštajn je decenijama jeo isti doručak: Pržena jaja, ali sa neobičnim dodatkom – imamo i recept

Ivana Milošević
23.04.2024. 1 min Recepti

Nobelovac Albert Ajnštajn obožavao je za doručak da jede pržena jaja, ali ne onakva kakva jedemo mi, obični smrtnici.

Veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja. Možda zvuči čudno, ali jaja u kombinaciji sa medom i puterom doživljaju doručka daju jednu sasvim novu dimenziju.

Fascinantni detalji iz života Alberta Ajnštajna objavljeni su u knjizi “Einstein at Home”, koja sadrži pet intimnih intervjua sa Hertom Valdou, naučnikovom kućnom spremačicom, koja je s njim i njegovom porodicom živela šest godina u Berlinu. Otkrila je malo poznate činjenice koje iznenađuju svakoga. Naime, Nobelovac i “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao je pržena jaja i pio kafu bez kofeina.

Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo i punč od celera.

Donosimo vam recept za njegov omiljeni doručak.

@forestfreshhoney Einstein had this for breakfast! Here’s how to make Einstein’s Eggs using our delicious Marri honey 🍯 #breakfastrecipes #honeyrecipe #fyp #einsteineggs #viral #foodideas #eggrecipe #forestfreshhoney #australianhoney #honey ♬ Yummy – Justin Bieber

Priprema:

Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jaja i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu. Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran. Ajnštajn ih je jeo sa svežim pecivima, ali su podjednako dobra i na vrućem tostu sa maslacem.

BONUS VIDEO:

Oznake:

Albert Ajnštajndoručak

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika
Prethodni

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika

Falafel
Sledeći

Falafel, recept za jelo koje lako možete da napravite kod kuće

Sledeći
Falafel
23.04.2024.

Falafel, recept za jelo koje lako možete da napravite kod kuće

Prethodni
22.04.2024.

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖