Aromatična svinjska rebra: Neka vam svaki dan bude praznik
Rebarca mogu da budu najlepši zalogaji na svetu ako znate kako da ih spremite. Imamo recept koji je idealan za hladne dane.
POTREBNO JE:
1,5 kg svinjskih rebara,
1 kašičica soli,
1 kašičica mešavine suvog začina,
2 čena belog luka,
1/2 kašičice mlevene crvene paprike,
2 kašike senfa,
1 kašičica vorčester sosa,
4 kašike kečapa,
1 kašika ulja,
1 kašičica origana.
PRIPREMA: Pomešajte so, biber, vegetu, mlevenu papriku i sitno isečen beli luk. Ovom mešavinom začina dobro natrljajte rebra sa svih strana. Pomešajte senf i vorčester sos, premažite meso i uvite ga u podmazanu alu foliju. Ostavite meso par sati u frižideru da upije začine. Stavite marinirana, začinjena svinjska rebra zajedno sa folijom u tepsiju i pecite ih u rerni zagrejanoj na 120 stepeni oko dva i po sata. Otvorite foliju i premažite rebra mešavinom ulja, kečapa i origana. Vratite rebra u rernu zagrejanu na najjaču temperaturu par minuta da dobiju koricu.
Foto: Shutterstock