• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Bilo da vam se jedu kiflice, pica, uštipci ili hleb, ovo ludo testo je univerzalno za sve!
Testo foto: Valeriya Tikhonova / Tetra Images / Profimedia

Bilo da vam se jedu kiflice, pica, uštipci ili hleb, ovo ludo testo je univerzalno za sve!

Marija Ćirjak
20.02.2023. 2 min Recepti

Da li ste već čuli za fantasično testo prikladno za sve? Svaki kuvar, profesionalac, pa i amater, trebalo bi da ima recept za ovo ludo univerzalno testo za sve slane i slatke poslastice.

Dignuto testo koje se priprema u samo nekoliko jednostavnih koraka. Osim lagane pripreme, sveobuhvatne namene, dobra stvar je što može dugo da stoji u frižideru pa ga možete koristiti po potrebi, piše gastro.24sata.hr.

Pica, uštipci, krofne, lepinje ili hleb, sasvim je svejedno jer je pogodno za sve od navedenog.

Testo za sve!

Ne morate čekati da testo naraste, što znači da je veoma brzo spremno za upotrebu! Nakon što ga umesite, možete ga odmah urolati i ispeći. Ukoliko ne žurite, možete ga ostaviti da naraste jedno 45 minuta.

Što se tiče pice, to je jednostavno, samo uzmite testa koliko vam treba, razvaljajte ga i prelijte željenim sastavom.

Ukoliko vam se jedu knedle, podelite testo na dva dela, svaki razvaljajte u kružni oblik i isecite osam trouglova. U zavisnosti kakve želite, možete ih preliti sirom ili narendati malo hladnog putera, pa ih urolajte. Pre pečenja premažite ih jajetom i pospite malo soli. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, između 15 i 20 minuta. Kada porumene sa obe strane znaćete da je gotovo.

Jednostavno, praktično, mekano i ukusno

Ukoliko vam ovih dana uključivanje rerne ne predstavlja problem, iskoristite priliku da pripremite mirisne domaće poslastice. 

U nastavku donosimo univerzalni recept za dignuto testo kojim možete pripremiti sve što vam se jede, od pice pa sve do kiflica.

Ludo testo – sastojci:

  • 400 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 svež kvasac
  • 2 instant suva kvasca
  • 1 kg glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 3 kašike ulja
  • 2 jaja
  • 1 kašika soli

Priprema:

  1. U maloj posudi lagano zagrejte mleko sa šećerom. Ugasite vatru, dodajte kvasac, promešajte i ostavi ga da nabubri.
  2. U posudu za mešanje dodajte sve preostale sastojke i na kraju uzdigli kvasac.
  3. Zamesite glatko testo.
  4. Pripremljeno testo stavite u nauljenu posudu, poklopite, stavite u frižider i koristite ga po potrebi.
  5. Pre korišćenja, malo ga premesite i ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšalo, a zatim izaberite šta ćete sa tim ludim testom.

Izvor: gastro.24sata.hr

Foto: profimedia.rs

Oznake:

ludo testorecepttesto

Podeli

Zaprati Autor

Marija Ćirjak

Ostali članci

Gig: Novi gastronomski raj na Novom Beogradu
Prethodni

Gig: Novi gastronomski raj na Novom Beogradu

Ovo je tajni sastojak za gulaš koji nikad niste probali, a koji će vas oduševiti
Sledeći

Ovo je tajni sastojak za gulaš koji nikad niste probali, a koji će vas oduševiti

Sledeći
Ovo je tajni sastojak za gulaš koji nikad niste probali, a koji će vas oduševiti
21.02.2023.

Ovo je tajni sastojak za gulaš koji nikad niste probali, a koji će vas oduševiti

Prethodni
14.02.2023.

Gig: Novi gastronomski raj na Novom Beogradu

Gig: Novi gastronomski raj na Novom Beogradu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖