• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Gig/Promo

Gig: Novi gastronomski raj na Novom Beogradu

Peđa Kresojević
14.02.2023. 2 Mins Read Restorani

Novo mesto na Novom Beogradu i te kako osvaja u svakom pogledu i svakom detalju! Gig je inovativan i moderan na svim nivoima, od dress coda osoblja, preko unikatnih elemenata u postavci stola, pa sve do unikatnih jela i famozne vinske karte.

Restoran se nalazi u podnožju poslovno-stambenog kompleksa iza hotela Falkensteiner, u neformalno elegantnom prostoru savremenog dizajna, istovremeno zgodnom i za veće društvo i za intimne prilike. Umetničke elemente u setingu potpisuju Igor Milićević i vajar Miloš Radenković (nožići i kašičice od volovskih rogova), dok iza kompletnog enterijera stoji arhitektonski studio Fluid.

Foto: Gig/Promo

Sve što smo probali zaista je bilo senzacionalno, od vizuelne prezentacije do magičnog ukrštanja ukusa, boja i tekstura. Sve stiže u zavodljivim sledovima, a već prvi od njih ostavio je sjajan utisak.

Povezani članci

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja na svetu u 2022: Evo gde je srpska pljeskavica

Jedinstveni duh Mediterana u Beogradu

Osoben ukus plavorepe tune dolazi do punog izražaja u kontrastu sa hrskavim komoračem i kremom od limuna, a odmah za njim usledile je nešto sasvim drugačije: efektni tartar rouge, spravljen od cvekle sa kremom od gloga. Morske arome savršeno reprezentuje bogati bujabez, kao i kremasta supu od morskih riba i rakova sa mirisima šafrana, a zatim nešto drugačija struktura u vidu kremastih špecli sa botargom (jelo nalik kavijaru) od sivog cipla.

Foto: Gig/Promo

U mesnom delu vraćamo se na lokalno, sa jedne strane savršeno mekana i savršeno ukusna staroplaninska jagnjetina kao „bajadera“ sa hrskavom kožicom, a sa druge mangulica „ala perkelt“ servirana na pireu od dimljenog luka i slačice.

Uz svako jelo posluženo je vino koje fino zaokružuje sve nijanse ukusa. Vinska kuća Imperator i njihova organska vina potpuno harmonično prate ovdašnje kulinarske domete, dok je ostatak vinske karte oslonjen na respektabilnu ponudu francuskih vina („Francuska veza“), uz probrane etikete iz Srbije i regiona.

Foto: Gig/Promo

Selekcija autentičnih sireva (kozji sir u listu kestena, Pirotski kačkavalj, Gostiljski i plavi Kosmajski sir) pokazuje kako se i koliko vodi računa o lokalnom nasleđu, ne propustite ih pre ništa manje sjajne selekcije deserta koji stižu na „slatkim kolicima“. Intrigantne „male forme“ Petit fours (madlena, čoko tartaleta, praline od maline i crne ribizle), tanka čokolada sa kremom i espumom semena tonke sa ukusom lešnika ili kesten kolač sa kandiranom pomorandžom i sorbeom od crne čokolade, te kompot od kruške sa kremom od bele čokolade samo potvrđuju visoke domete ovdašnjeg menija koji potpisuje Uroš Ivošević.

Foto: Gig/Promo

Za vinsku kartu zadužen je Vuk Štefanović, a za spoj svih elemenata na ovako kreativan i suptilan način – maštoviti Filip Ćirić.

Ostaje samo da se prepustite jedinstvenom doživljaju…svim čulima!

  • Adresa: Trešnjinog cveta 1a
  • Telefon: 066 8651312
  • Sajt: www.restorangig.rs

Tags:

internacionalna kuhinjanajbolji restoraninovi beograd

Povezani članci

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Jednostavan recept za kuvano vino

Next

Bilo da vam se jedu kiflice, pica, uštipci ili hleb, ovo ludo testo je univerzalno za sve!

Next
20.02.2023.

Bilo da vam se jedu kiflice, pica, uštipci ili hleb, ovo ludo testo je univerzalno za sve!

Previews
10.02.2023.

Jednostavan recept za kuvano vino

Najnovije

„Spavaš li mirno HBO Max“: Nadamo se da ste pogledali domaću parodiju na „The Last Of Us“ jer baš, baš kida
Miloš Dašić
Lejdi Gaga uslikana kao Harli Kvin na setu filma „Joker: Folie à Deux“
Milica Arsić
April u znaku filmova „Praznik rada“ Pjera Žalice, „Suša“ Paola Vircija i sinhronizovane animacije „Mačke u muzeju“
CityMagazine
Stiglo je „Svitanje” – debi album Ive Lorens
CityMagazine
Stigla je treća epizoda podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“ sa Prljavim inspektorom Blažom
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖