• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Boranija sa belim lukom
Boranija, foto: Irina Kryvasheina / Alamy / Profimedia

Boranija sa belim lukom

CityMagazine
15.07.2025. 1 min Recepti

Ov boranija je gotova za 15 minuta i savršena je i topla i hladna.

Sastojci:

500 g boranije (zelene ili žute)3–4 čena belog luka2–3 kašike maslinovog ulja (ili suncokretovog)So, biber po ukusuPo želji: seckani peršun, limunov sok, aleva paprika ili čili

Priprema:

Priprema boranije
Boraniju treba oprati, očistiti vrhove i, po potrebi, iseći na manje komade. Zatim se kuva u blago posoljenoj vodi 10–15 minuta, dok ne omekša, ali da ostane blago hrskava.



Priprema belog luka
U većem tiganju zagreva se maslinovo ulje, pa se dodaje sitno seckan ili izgnječen beli luk. Luk se lagano prži dok ne zamiriše i blago porumeni, vodeći računa da ne zagori.

Pita sa višnjama, recept za kolač detinjstva



Spajanje sastojaka
Procedjena boranija se dodaje u tiganj sa belim lukom. Sve se dobro promeša, a zatim se začinjava solju i biberom po ukusu. Po želji, može se dodati i malo limunovog soka ili seckani peršun za osvežavajuću notu. Ljubitelji pikantnijeg ukusa mogu dodati čili ili alevu papriku.

Posluženje
Jelo se služi toplo kao lagani glavni obrok, uz kuvani krompir ili barena jaja, ili kao prilog uz meso ili ribu. Ukusna je i kada se jede hladna, kao letnja salata.

Oznake:

boranija

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kolač sa nektarinama i maslinovim uljem: Zvuči neobično, ali ukus obara s nogu
Prethodni

Kolač sa nektarinama i maslinovim uljem: Zvuči neobično, ali ukus obara s nogu

Jednostavni čizkejk sa malinama
Sledeći

Jednostavni čizkejk sa malinama

Sledeći
Jednostavni čizkejk sa malinama
15.07.2025.

Jednostavni čizkejk sa malinama

Prethodni
14.07.2025.

Kolač sa nektarinama i maslinovim uljem: Zvuči neobično, ali ukus obara s nogu

Kolač sa nektarinama i maslinovim uljem: Zvuči neobično, ali ukus obara s nogu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    „Buđenje“ u centru grada: Beogradski bend „Vatrom u Led“ održao spektakularnu promociju
    „Buđenje“ u centru grada: Beogradski bend „Vatrom u Led“ održao spektakularnu promociju
    CityMagazine
    koncert
    Bili smo na koncertu benda koji polovina “zaljubljenog” Beograda obožava
    CityMagazine
    Bajaga i Devito objavili duet i šokirali publiku: Niko nije očekivao ovaj spoj
    Bajaga i Devito objavili duet i šokirali publiku: Niko nije očekivao ovaj spoj
    CityMagazine
    dušan kovačević
    Dušan Kovačević u Evropskom parlamentu: Evropa mora zaštititi civilno društvo i kulturni sektor u Srbiji
    CityMagazine
    ksenija pajčin
    Šta zajedničko imaju Ksenija Pajčin i grupa Oasis (VIDEO)
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖