• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Carska pita, recept za jednostavnu gozbu
Carska pita, foto: Igor Stevanovic / Alamy / Alamy / Profimedia

Carska pita, recept za jednostavnu gozbu

CityMagazine
09.11.2023. 1 min Recepti

Carska pita je odlično rešenje za doručak, večeru, užinu, a tako se lako pravi. Sve sastojke uglavnom već imate kod kuće, a i ako ih nemate, nešto od namirnica za filovanje slobodno možete da izbacite iz recepta.

Sastojci:

4 jaja
1 čaša jogurta ili kiselog mleka
1 čaša ulja (koristite čašu od jogurta kao meru)
2 čaše brašna (opet, koristite čašu od jogurta kao meru, jedna kukuruznog i jedna običnog brašna)
1 kesica praška za pecivo
So po ukusu
200 g sira
200 g šunke
4-5 kiselih krastavaca
2-3 kisele paprike

Uputstvo:

Prvo, iseckajte šunku i sir na sitnije komade, ili ih narendajte ako su u komadu. Kisele krastavce i kisele paprike naseckajte na trakice.

U posudi za mešanje, razbijte jaja, dodajte jogurt i dobro promešajte. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo i temeljno izmešajte. Postepeno dodajte ulje i dobro sjedinite smesu.

Dodajte iseckanu šunku, sir, kisele krastavce i paprike u smesu. Temeljno promešajte sve sastojke kako bi se ravnomerno rasporedili.

Namastite i pospite brašnom posudu za pečenje. Prebacite smesu u posudu i poravnajte je.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Oznake:

carska pita

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke
Prethodni

Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke

Mafini, recept koji svi traže
Sledeći

Mafini, recept koji svi traže

Sledeći
Mafini, recept koji svi traže
09.11.2023.

Mafini, recept koji svi traže

Prethodni
08.11.2023.

Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke

Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖