• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke
Foto: Shutterstock / Africa Studio

Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke

CityMagazine
08.11.2023. 1 min Recepti

Kada se zaželite pice, a nemate mnogo vremena za pripremu testa – ovo je savršeni recept.

Testo ima mekanu i pomalo tečnu teksturu, a napravićete ga za samo pet minuta. Ne morate čak ni da uprljati ruke – testo se najlakše izmeša kašikom ili žicom, piše punkufer.

Testo za picu stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup obima oko 28 centimetara ili ga podelite na dva manja kalupa.

Testo se peče zajedno sa sosom od paradajza, a potom se dodaju sastojci po želji i sve zajedno ponovo vraća u rernu.

Sastojci za picu od tečnog testa:

– 250 g brašna za picu ( tip 00)
– 250 g vode sobne temperature
– 8 g instant suvog pekarskog kvasca
– 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– sos od paradajza
– narendani sir po želji
– sušeni origano i sveži bosiljak
– ulje za podmazivanje kalupa

Priprema:

U veliku posudu sipate vodu sa sobne temperature i maslinovo ulje. Dodajte so, šećer, brašno i instant kvasac i sve dobro promešajte kašikom da dobijete jednoličnu smesu. Testo bi trebalo da ima lepljivu, mekanu i pomalo tečnu teksturu.

Testo prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno dobro namastili i posuli brašnom.
Preko testa dodajte sos od paradajza i sušeni bosiljak.

Testo stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 do 20 minuta na 220 stepeni. Testo izvadite iz rerne, po vrhu dodajte narendani sir i druge dodatke po želji i vratite u rernu na još oko 10 do 15 minuta.

Picu poslužite toplu. Prijatno!

Oznake:

picatečno testo za picutesto za picu

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Riblja čorba, recept pravi kafanski
Prethodni

Riblja čorba, recept pravi kafanski

Carska pita, recept za jednostavnu gozbu
Sledeći

Carska pita, recept za jednostavnu gozbu

Sledeći
Carska pita, recept za jednostavnu gozbu
09.11.2023.

Carska pita, recept za jednostavnu gozbu

Prethodni
08.11.2023.

Riblja čorba, recept pravi kafanski

Riblja čorba, recept pravi kafanski

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖