Chicken nuggets kao iz restorana
Chicken nuggets ili pileći medaljoni su ukusni hrskavi zalogajčići koji se prave od fino usitnjenog pilećeg mesa i začina, te pohuju i služe uz razne sosove po želji. Zahvaljujući blendanju mesa, oni su savršeno sočni i homogeni iznutra, dok im kombinacija dva različita brašna daje hrskavu koricu i divnu boju.
Iako znamo da prženo i pohovano meso nije najzdravija opcija, ponekad je u redu počastiti se, naročito kada nam treba nešto slasno, hrskavo i utešno. Stoga, ukoliko imate takav dan, isprobajte recept za damoće chicken nuggets koji su jednako ukusni kao oni iz restorana:
Chicken nuggets
Sastojci:
- 500 grama pilećih prsa
- 2 jajeta
- 2 kašike mleka
- 150 g kukuruznog brašna
- 100 g belog brašna
- so, biber po ukusu
- beli luk u prahu, po želji
Priprema:
- Isecite piletinu na kocke, pa je ubacite u blender. Dodajte so, biber, beli luk i druge začine po želji, pa sve fino izblendajte da dobijete kašastu smesu.
- Vadite smesu kašikom, pa rukama oblikujte chicken nuggets u željenu formu, stavite ih na tanjir obložen providnom folijom, pa stavite u frižider na pola sata da se stegnu.
- U međuvremenu, u jednoj posudi pomešajte mleko sa jajima, pa posolite i pobiberite, a u drugoj sjedinite obično i kukuruzno brašno.
- U dublji tiganj sipajte ulje i stavite da se dobro zagreje.
- Chicken nuggets izvadite iz frižidera i pohujte na standardni način – prvo ih uvaljajte u mešavinu brašna, zatim u umućena jaja sa mlekom, pa ponovo u brašno. Sipajte ih u vrelo ulje, smanjite malo temperaturu, pa ih pažljivo pržite nekoliko minuta sa svake strane kako bi se ravnomerno ispržili i dobili zlatnosmeđu boju.
- Poslužite ih vruće uz omiljeni sos i uživajte u ovim hrskavim i slasnim mesnim zalogajčićima. Prijatno!
No Comment! Be the first one.