• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
riblja čorba
Foto: Shutterstock/hlphoto

Riblja čorba koju će hvaliti svi vaši gosti

CityMagazine
06.11.2024. 2 min Recepti

Riblja čorba je ukusan i hranljiv specijalitet, koji se posebno priprema u vreme posnih slava i većih praznika. Reč je o jelu za koji svaka domaćica ima svoj tajni recept, koji se često prenosi sa generacije na generaciju. Zbog toga postoje razne varijacije na temu, ali suština je da riblja čorba treba da bude bogata različitim vrstama ribe, te povrćem i začinima, koji joj daju posebnu aromu i slojevitost ukusa. U nastavku pogledajte proveren recept ra riblju čorbu koju će, verujemo, hvaliti svi vaši gosti:

Riblja čorba

Sastojci:

  • 1 kg ribe (idealno je koristiti mešavinu rečne ribe kao što su šaran, som, štuka)
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2-3 krompira
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 paradajz (ili 2 kašičice paradajz pirea)
  • 1 litar ribljeg ili povrtnog bujona (ako nemate bujon, može i voda)
  • 100 ml belog vina (po želji)
  • sok od 1 limuna (po želji)
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veza peršuna
  • nekoliko lista lovora
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica crvene paprike
Riblja čorba koju će hvaliti svi vaši gosti
Foto: Shutterstock/Elly Suhailee

Priprema:

  1. Ribu očistite, pa je iseckajte na manje komade (oko 5-6 cm). Ako koristite filete, možete ih iseći i na manje komade.
  2. Očistite i sitno iseckajte crni luk, šargarepu, krompir i beli luk. Paradajz oljuštite (ako želite) i sitno iseckajte.
  3. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu i beli luk i pržite još nekoliko minuta.
  4. Dodajte iseckani paradajz (ili paradajz pire), crvenu papriku i lovorov list. Nakon toga, prelijte sve bujonom ili vodom i pustite da provri. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još 10-15 minuta da povrće omekša.
  5. U šerpu stavite komade ribe. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte vino, ako koristite, i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok riba ne bude skuvana, a svi ukusi se fino ne povežu. Po potrebi, dodajte još malo tečnosti (vode ili bujona).
  6. Na kraju, dodajte sitno iseckan peršun i, po želji, sok od limuna za osvežavajući ukus.
  7. Riblju čorbu poslužite vruću, uz kriške hleba, po želji. Prijatno!

Saveti:

  • Ukoliko želite jači ukus čorbe, možete dodati malo čilija ili kašiku senfa.
  • Što se više podgreva, to je riblja čorba ukusnija jer svi ukusi postanu još intenzivniji.

Oznake:

povrćeribariblja čorba

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

bešamel sos
Prethodni

Bešamel sos sa tvistom: Ovo su tri tajna sastojka koji mu daju još lepši i pikantniji ukus

chicken nuggets
Sledeći

Chicken nuggets kao iz restorana

Sledeći
chicken nuggets
07.11.2024.

Chicken nuggets kao iz restorana

Prethodni
06.11.2024.

Bešamel sos sa tvistom: Ovo su tri tajna sastojka koji mu daju još lepši i pikantniji ukus

bešamel sos

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖