Čokoladna torta, recept za jednostavni slatkiš
Evo jednostavnog recepta za sočnu čokoladnu tortu koju možete napraviti bez puno truda.
Jednostavna čokoladna torta
Sastojci:
Za koru:
3 jaja200 g šećera200 ml mleka100 ml ulja200 g brašna50 g kakao praha1 kesica praška za pecivo (10 g)1 kašičica vanilin šećera
Za čokoladni fil:
200 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
50 g puteraZa dekoraciju (opciono):
Šlag ili umućena pavlaka
Rendana čokolada ili kakaoPriprema:
Priprema kore:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasto.Dodati mleko i ulje, pa lagano umešati.Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodati u smesu uz lagano mešanje.Sipati u kalup (prečnika oko 22 cm) obložen papirom za pečenje.Peći na 180°C oko 30 minuta (proveriti čačkalicom – ako izađe suva, biskvit je gotov).Ostaviti da se ohladi, pa prepoloviti na dva dela.
Priprema fila:
Ugrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ne sme da provri!).Skloniti s vatre, dodati izlomljenu čokoladu i puter, pa mešati dok se sve ne istopi i sjedini.Ostaviti da se malo prohladi, da postane gušći fil.
Slaganje torte:
Jednu koru staviti na tanjir i preliti polovinom fila.Preklopiti drugom korom i premazati preostalim filom.Ukrasiti po želji – šlagom, kakaom ili rendanom čokoladom.
Hlađenje:
Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata da se sve lepo sjedini i stegne.

Trenutno nema komentara! Budite prvi