• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Medovik
Medovik, foto: Bai Xueqi / Zuma Press / Profimedia

Medovik torta, recept

CityMagazine
25.03.2025. 1 min Recepti

Medovik torta je savršen kolač, što duže stoji to je lepša.

Evo recepta za medovik tortu – prelepu, slojevitu tortu s medenim korama i kremastim filom.

Medovik torta (medena torta)


Sastojci:

Za kore:

100 g putera200 g šećera2 kašike meda2 jaja1 kašičica sode bikarbone400 g brašna

Za fil:

500 ml pavlake (kisela ili slatka pavlaka)200 g šećera u prahu400 g kisele pavlake (ili grčkog jogurta)1 kašika ekstrakta vanile

Oblande, recept za starinski kolač

Priprema:

Priprema kora:U šerpi na laganoj vatri otopiti puter, šećer i med uz stalno mešanje.Kada se šećer otopi, dodati jaja i brzo mešati da se ne zgrušaju.Dodati sodu bikarbonu i mešati dok smesa ne posvetli i ne poveća se.Skloniti sa vatre i dodati brašno, pa zamesiti glatko testo.Podeliti testo na 6-8 loptica. Svaku tanko razvući na papiru za pečenje i peći na 180°C oko 5-7 minuta dok ne dobije zlatnu boju.Priprema fila:Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane penasta.Dodati kiselu pavlaku i ekstrakt vanile, pa lagano sjediniti.Slaganje torte:Kore premazivati filom i slagati jednu na drugu.Ostaviti tortu u frižideru najmanje 8 sati (najbolje preko noći) da kore omekšaju i upiju fil.Posuti mrvicama od ostataka kora ili orasima po vrhu.

Saveti:

Što duže stoji, to je torta mekša i ukusnija!Možete dodati malo karamelizovanih oraha ili čokolade za dodatni šmek.

Oznake:

medovik torta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Najbolje ocenjen recept u 2024. godini: Jelo koje svi misle da znaju da naprave uz par trikova postaje remek delo
Prethodni

Najbolje ocenjen recept u 2024. godini: Jelo koje svi misle da znaju da naprave uz par trikova postaje remek delo

knedle
Sledeći

Knedle za supu, recept koji uvek uspe

Sledeći
knedle
25.03.2025.

Knedle za supu, recept koji uvek uspe

Prethodni
22.03.2025.

Najbolje ocenjen recept u 2024. godini: Jelo koje svi misle da znaju da naprave uz par trikova postaje remek delo

Najbolje ocenjen recept u 2024. godini: Jelo koje svi misle da znaju da naprave uz par trikova postaje remek delo

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖