Hrskavi čokoladni slatkiš – preukusno praznično posluženje koje je gotovo za 20 minuta
Čokoladni slatkiš je nešto bez čega ne možemo da zamislimo prazničnu trpezu. Bilo da je reč o nekoj raskošnoj torti, kremastom kolaču ili ukusnim mafinima, čokolada svemu daje neodoljiv ukus i na najbolji način zaokružuje bogat praznični ručak ili večeru.
No, desert sa čokoladom ne mora uopšte da bude komplikovan – dovoljno je da svoje omiljene orašaste plodove i malo pahuljica pomešajte sa čokoladom i dobili ste savršeno ukusan hrskav čokoladni slatkiš koji će se svima dopasti.
Ovaj recept sa sajta Jutarnji.hr još jedan je dokaz da su jednostavne poslastice često najbolje, a kako ga možete pripremiti za sebe i svoje drage goste i prijatelje pogledajte u nastavku:
Hrskavi čokoladni slatkiš
Sastojci:
- 40 g ekspandiranog pirinča
- 40 g kukuruznih pahuljica
- 2-3 šake orašastih plodova
- 200 g čokolade
- 2 kašike kokosovog ulja
- krupna so
Priprema:
- U činiji pomešajte pirinač, kukuruzne pahuljice koje ste zgnječili među prstima i orašaste plodove koje ste grubo iseckali.
- 120 g čokolade sa kašikom kokosovog ulja otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni i umešajte u dobijenu smesu. Radite brzo tako da čokolada ostane dovoljno lepljiva da sve drži na mestu.
- Kašikom vadite smesu i napravite mala „brdašca”.
- Ostavite ih na hladnom da se stegnu, pa ih dodatno prelijte ostatkom čokolade koju ste otopili sa ostatkom kokosovog ulja i pospite krupnom solju ili seckanim orasima.
- Ostavite da se slatkiš stegne i poslužite (ovako pripremljen slatkiš može da stoji na sobnoj temperaturi pored ostalih kolača i nije ga potrebno čuvati u frižideru). Prijatno!