Ćufte, recept za savršeno jelo iz rerne
Ćufte su savršeno jelo i veoma se lako spremaju. Evo jednog recepta za ukusne ćufte iz rerne:
Sastojci:
500g mlevenog mesa (može biti junetina, teletina, piletina ili svinjetina)
1 luk, sitno seckan
2 češna belog luka, sitno seckana
1 jaje
1/2 šolje prezli
2 kašike svežeg peršuna, sitno seckanog
1 kašičica suvog origana
1/2 kašičice mlevene crvene paprike (opciono)
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje za premazivanje
Za sos:
1 konzerva paradajz pelata (oko 400g)
2 češnja belog luka, sitno seckana
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica suvog bosiljka
So i biber po ukusu
Uputstvo:
Zagrijte rernu na 200°C.
U velikoj šerpi pomešajte mleveno meso, sitno seckani luk, beli luk, jaje, prezle, sveži peršun, origano, crvenu papriku, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
Oblikujte smesu u male ćufte i rasporedite ih u pleh za pečenje koji ste prethodno lagano namazali maslinovim uljem.
Pecite ćufte u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju.
Dok se ćufte peku, pripremite sos. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte seckani beli luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte paradajz pelat, bosiljak, so i biber. Kuvajte sos oko 10-15 minuta, povremeno mešajući, dok ne postane gušći.
Kada su ćufte pečene, poslužite ih tople uz paradajz sos. Možete ih poslužiti uz kuvani krompir, pirinač ili tjesteninu po želji.
No Comment! Be the first one.