Ćuretina sa prazilukom
Za ovaj ručak vam je potrebno 15 minuta, dakle, izgovori za kuvanje vam padaju u vodu. Ukusan obrok sa kojim ne možete da pogrešite.
POTREBNO JE:
600 g ćuretine,
1 kašičica mlevene crvene paprike,
40 g maslaca,
700 g praziluka,
150 ml belog vina,
100 ml kisele pavlake,
1 kašika suvog biljnog začina,
peršun.
PRIPREMA: Ćuretinu narežite na komade. Praziluk dobro operite i isecite na kolutove. Na zagrejanom maslacu prepecite meso i pripremljeni praziluk. Dodajte mlevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode. Promešajte, dodajte suvi biljni začin i nastavite da dinstate na laganoj vatri podlivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umešajte kiselu pavlaku i sitno isečeni peršun.
No Comment! Be the first one.